Tuesday, May 20, 2008

Pırasalı Börek ve Pırasanın Faydaları

Pırasa vücuda kuvvet verir, kan yapar ve kansızlığa iyi gelir. Pırasa sindirim sistemi için çok yararlıdır ve sindirimi kolaylaştırır. Sinirleri kuvvetlendirir. Pırasa böbrekleri, bağırsakları, mideyi çalıştırır ve güçlendirir. Pırasa böbrek kumlarını ve taşlarını dökmeye yardımcı olur, vücudu ve kanı temizler. Pırasa astım, romaizma, egzama ve damar sertliğine karşı faydalıdır. Pırasa idrar söktürücüdür, bağırsakları yumuşatır ve kabızlığı giderir. Pırasa anne sütünü arttırır, kansere karşı koruyucudur. Ülkemizde kamış pırasası ve kara pırasa çok yetiştirilir.

ALINTIDIR



Malzemeleri:
125gr. Margarin eritilmiş
1 Yumurta sarısı
4 Yufka
3 Pırasa yuvarlak ince kesilmiş
1 Büyük soğan piyazlık kesilmiş
1 Yemek kaşığı salça
Biraz sıvı yağ
Yapılışı: Soğanı biraz sıvı yağda kavurun. Pırasayı ekleyip kavurun. Salçayı koyup kavurun. Pul biberi, tuzu ekleyip karıştırın ve harcı soğutun. 4 Yufkayı aralarına erimiş margarin sürerek, üst üstte serin. En üstüne de margarin sürün. Margarin donunca, büyük uzun parçalar kesin. Parçaların üzerlerine pırasalı harcı koyup, rulo sarın. Pırasalı börekleri buzdolabı poşetlerine koyup, buzlukta bir gece bekletin. Ertesi gün pırasalı börekleri buzları erimeden hemen tepsiye dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün ve fırında pişirin.Pırasalı böreği sıcak servis yapın.

1 comment:

  1. noreply@blogger.com (halenze öçlem)November 28, 2007 at 3:41 PM

    çilek istiyorum .çileekkkkkkkkkkk.. ah özlem ahhh bu tatlılardan sen suçlusun.....

    ReplyDelete