Tuesday, May 27, 2008

Milföy Zarfları Ve Peynirli Milföy Böreği

Kız kardeşim acil zamanlar için her zaman hazır milföy hamuru alıp derin dondurucuda saklar. Öğrencileri geldiği zaman onlar ders çalışırken bende onlara değişik milföy börekleri hazırlarım. Milföylerin hepsinin içini ve şeklini değişik yaparak onlara değişik lezzetler sunarım. Dün yine kardeşim öğrencilerini eve getirdi. Onlar ders çalışırken bende onlara değişik milföy börekleri hazırladım. Onlara hazırladığım böreklerden birkaç tanesi:

Milföy Zarfları



Salçayı, biraz suyu, biraz sıvı yağı, karabiberi, kekiği, fesleğeni, kırmızı toz biberi, pul biberi, tuzu karıştırıp sos kıvamına getirin. Milföy hamurlarına bu sostan sürün ve ortalarına birer dilim salam koyun. Milföylerin bir uçlarını açık bırakın ve zarf şekline getirip, kapattığınız yerlerin uçlarını birleştirip kürdan batırn. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpip, fırında pişirin. Milföy zarfları piştikten sonra, kürdanlarını çıkarıp servis yapın.

Peynirli Milföy Börekleri



Malzemeleri:
10 Milföy hamuru
Maydonoz ince kesilmiş
Beyaz peynir
1 Yumurta akı
2 Yumurta sarısı
Çörekotu, anason
Susam, pul biber
Yapılışı: 5 Milföy hamurunun ortasından kurabiye kalıplarıyla çeşitli şekiller kesin. Peynirle maydonozu karıştırın. Kalan 5 ta ne milföy hamurunun üzerine yumurta akı sürün, yapıştırma payı bırakarak üzerlerine maydonozlu peynir karışımından sürün. Ortası çıkarılmış milföy hamurlarını peynirli milföy hamurlarının üzerlerine kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Kalan şekilli hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürüp bazılarının üzerlerine susam, bazılarına anason, bazılarına pul biber serpip fırında pişirin.

1 comment:

  1. noreply@blogger.com (hamza:))November 28, 2007 at 3:37 PM

    avucunu yala unutmuş falan değiliz hala inceliyoruz:)))

    ReplyDelete