Friday, May 23, 2008

Bademli Çikolatalı Muhallebi

Yazın çok sık muhallebi puding pişiririm, havalar iyice ısındı ben yine muhallbi puding pişirmeye başladım. Dün yaptığım çikolatalı muhallebiye badem esansı da koydum. Badem esansı muhallebime ayrı bir lezzet kattı. Bademli çikolatalı muhallebiyi pişirildiği gün servis yapmayın, püf noktası muhallebinin bir gece buzdolabında bekletilmesi.








Malzemeleri:
1 Subardağı + 1 Su bardağından 2 parmak eksik süt
1 Su bardağı su
3 Yemek kaşığı dolusu un
7 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı kakao
Hindistan cevizi rendesi
Badem esansı
Yapılışı: Unu, şekeri, kakaoyu karıştırın. Süt ve suyu da ekleyip muhallebiyi pişirin. Ocaktan alıp, içine badem esansı koyup karıştırın.Bademli çikolatalı muhallebiyi kaselere koyup, üzerlerine hindistan cevizi rendesi serpin. Soğuyana dek oda ısısında bekletin. Soğuduklarında buzdolabına koyup, bir gece buzdolabında bekletip servis yapın.

1 comment:

  1. noreply@blogger.com (halenze)November 28, 2007 at 3:40 PM

    ehehe ben bunu şişman tısı diye okuyorum o nedemek ki diyorum
    şiş mantısıymış:))

    ReplyDelete