Çiriş çok faydalı ve lezzetli bir bitkidir, her ilkbahar çirişin çeşit çeşit yemeklerini pişiririm. Çirişi kurutarak veya derin dondurucuya koyarak saklayabilirsiniz. Elimde bir sürü kendi buluşum olan ve tanıdıklarımdan aldığım çiriş tarifi var. İşte bunlar da o çiriş tariflerinden ikisi...
5O0gr. Taze çiriş
1 Büyük soğan küçük küp kesilmiş
250 – 300gr. Kıyma
Biraz sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Çirişi temizleyin, kesin, yıkayın, haşlayın ve suyunu sıkın. Biraz sıvı yağda soğanı kavurun. Kıymayı ekleyin ve kavurun. Çirişi, tuzu, karabiberi, pul biberi ekleyip kavurun. Kıy malı çiriş kavurmasını sıcak servis yapın.
1 Büyük soğan küçük küp kesilmiş
250 – 300gr. Kıyma
Biraz sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Çirişi temizleyin, kesin, yıkayın, haşlayın ve suyunu sıkın. Biraz sıvı yağda soğanı kavurun. Kıymayı ekleyin ve kavurun. Çirişi, tuzu, karabiberi, pul biberi ekleyip kavurun. Kıy malı çiriş kavurmasını sıcak servis yapın.
Bu da sade Çiriş Kavurması
Çiriş kavurmasının kıymasız hali. Bu tarife 1 yemek kaşığı salça da ekledim. İsterseniz yoğurtla servis yapabilirsiniz.
ARMİNA’NIN NOTU: Ben bazen kıymalı çiriş kavurmasında tavuk kıyması kullanıyorum, tavuk kıymalı yaptığım zaman 1 yemek kaşığı salça koyuyorum.
ARMİNA’NIN NOTU: Ben bazen kıymalı çiriş kavurmasında tavuk kıyması kullanıyorum, tavuk kıymalı yaptığım zaman 1 yemek kaşığı salça koyuyorum.
Blogunuzu epeyce gezdim. Bazı yemek tariflerine ilk olarak blogunuzda rastladım, bilgilendim. Tarifleriniz zengin ve güzel, başarılar..
ReplyDelete