Merhaba, dersler başladı üniversitede işler yoğun, ama hayat devam ediyor bizim evin yemek macerları da:) fotograf makinem once bozuldu, onu yaptıralımderken şimdi de şarj aleti kayıp..bir aksiliktir gidiyor, ama akademisyen azmi burda da kendini gosteriyor:) bloga devam:-)
Dolma harcı hazırlanır. İstediğiniz büyüklükte lahana. LAhana alırken orta kısmına bastırdıgınızda yumusak ise olgunlaşmış demektir.
yapılışı:
1-Derince bir tencereye lahana yapraklarını haslamak için bol su doldurun, tuz atın,tencereyi ocaga, kaynamak üzere, koyun.
2-Lahananın yaprakları bir bıçak yardımıyla kök kısmından ayıklayın.
3-Su kaynayınca ayıklananlardan 2-3 adedini tencereye yerleştirin ve ara ara karıştırıp haşlayın-haşlama işlemi 3-4 dk surmeli çok haşlarsanız saramayabilirsiniz.
4-Haslama olayı bitince sarmaların uzunluğunu nasıl istiyorsanız lahanaları o buyuklukte (ben yaklaşık 10x20 cm lik keserim), şerit halinde kesin, şekilsiz yaprakları da atmayın yama halinde iç içe bile olsa sarılıyor
5-her şerit lahana içine 1 tatlı kaşığı kadar harçtan koyun ve sarın, sardığınız düzgün olmasa da üzülmeyin pişince farketmiyor.
6-sarmaları tencereye üstüste dizin
7-sarma işlemi bitince en üste 1 tatlı kaşığı kadar tuz serpin
8-sarmaların hemen üzerine çıkacak kadar su doldurun,
9-sarmalar pişerken dağılmaması için üzerlerine bir porselen veya cam tabak yerleştirin.
10-kısık ateşte 1-1,5 saat pişirin.
11-çatalla kontrol ettiğinizde lahanalar pişmiş ise ocağı kapatın.
12-salçalı sosu döküp 2-3 saat dinlendirin.
Birlikte: Salata, ayran, yoğurt, turp, yeşillikler, turşu
irem ve pelin yogurtlu seviyor.
üzerine: yerkenlimon sıkabilirsiniz.
Afiyet olsun:-)
Çok harika bir tarif ve çok nefis olmuş, ben lahananın her türlüsüne bayılırım, tabi sarmanın yeri ayrı...:))
ReplyDeleteEllerinize sağlık...
Emelcim, bende diyorum nerelerde benim arkadaşım :))
ReplyDeleteNeyse onca aksiliğe ve yoğunluğa rağmen gelmişsin ya önemli olan o..
Lahana sarmasının hem etlisine hem zeytinyağlısına bayılırım..Ama bir türlü iyi lahana seçemediğimden zavallılar sarma hayaliyle gelir kapuska olarak mideye inerler :))
Ellerine sağlık canımcım,
Öpüyorum, işlerindede kolaylıklar diliyorum..
Emelciğim, bayılırım lahana sarmasına.. Anneciğimde pek güzel yapar. Gideyimde yapsın bir tencereyi mideme indireyim :)))
ReplyDeleteSıcacık sevgilerimi gönderiyorum.
ellerine sağlık
http://www.misssgibi.com
Emel'cigim,
ReplyDeleteHarikasin, ellerine saglik. Olsa simdi nasil yerdim ama, sevgilerimi gonderiyor, tatli kizlarini opuyorum, sevgiler.
MİLFÖY OLDUĞUNA İNANAMADIM EL AÇMASI YUFKAYLA YAPILMIŞ GİBİ ELLERİNE SAĞLIK CNM
ReplyDeleteİYİ HAFTALAR DİLERİM
ÖPTÜM
hııım çok güzel gözüküyor
ReplyDeleteellerine sağlık :)
Canım ellerine sağlık, bu börek gerçekten çok lezzetli oluyor, ben de peynirlisini yapmıştım, seninki de çok güzel görünüyor,afiyetler olsun güzelim, sevgilerimle öpüyorum...
ReplyDeleteCanim,
ReplyDeletemis gibi ve nar gibi kizarmis böregine kim hayir diyebilir? Ellerine saglik canimcim, cok lezzetli oldugu belli oluyur böregin zaten resiminden.
Selamlar ve öptüm..
selam canım böreğin çıtır çıtır duruyor enfesss eline sağlık!
ReplyDeleteCok guzel olmus gercekden nefis
ReplyDeleteellerinize saglik
selamlar
www.aynurdantarifler.blogspot.com
özlemim değişik olmuş....valla denenmeli diyorum yani...
ReplyDeleteellerine sağlık....görüntüsü herşeyi harika....
öptüm canım seni....
selam..milföyle yapmanız süper ..bende sodalı yufka böregi yapıyorum..ama milföyle harika olmuş.el yufkası gibi ..eline saglık canım.sevgilerimle.
ReplyDeleteÇok güzel görünüyor
ReplyDeleteellerinize sağlık
iyi geceler
Canımmm,
ReplyDeleteÇıtır çıtır bir görüntüsü var, eminim tadı da enfestirr....
Ellerine sağlık canım benim,
Sımsıcak sevgiler....
Canim Oktay ustanin tarifleri her zaman güvenilirdir bende ne zaman denediysem hic yanilmadim,börek nefis görünüyor bu arada sizlere afiyetler olsun canim ellerine saglik sevgiler...
ReplyDeleteÖzlemcim, canim ellerine saglik yine döktürmüssün.
ReplyDeleteKocaman öpüyorum............
Emos
Harika bir lezzetdir bu börek.Bende bayılırım ellerine sağlık arkadaşım..
ReplyDeletecok guzel gorunuyor,eline saglik
ReplyDeleteafiyet olsun
canım enfess görünyor ellerine saglık ocaman sevgiler
ReplyDeleteBen de bu böreğin yapılışını görmüştüm ama senin yapıp lezzeti test etmen iyi olmuş tabi.Ellerine sağlık canım nefis gözüküyor...
ReplyDeleteNe kadar pratik ve güzel bir börek. Ellerine sağlık.
ReplyDeleteay bu milföymüüüüüüüüüüü canikom harika olmuş yaaa vuruldum bayıldım gitti:))) dur bende yapıyım haftasonu bi dilimden bişi olmaz dimi ama.....:)) bi dilim bi dilim der verdiklerimi alırmışım tekrar:))aman allah korusun ..sevgilerimle öpüyorum cankuşum....
ReplyDeleteAyyyyy çıtır çıtır ne güzel olmuş böyle, hımmm nefis görünüyor, mutlaka yapılacaklar listesine alındı...ellerine sağlık canım...
ReplyDeleteCanım Özlemimmm, bayıldım bu tarife...Deneyeceğim ama ne zaman ??? Zayıfladıktan sonra..Valla pis boğazlı biri olarak yapınca yiyorum bacım :(((
ReplyDeleteKoskocaman öptüm seni...
Merhabalar
ReplyDeleteZiyaretinize geldim. Bloğunuzu gezdim harika lezzetlerle tanıştım. Milföylü Sodalı Böreğe bayıdım. Ellerine sağlık. Bende beklerim Sevgileeer..
Özlemciğim benimde denemek istediğim ama tembellik yapıp denemediğim bir börekti sende beğendiysen tamamdır artık harekete geçmek lazım :) ellerine sağlık canım el açması gibi görünüyor
ReplyDeleteÖzlem börek çok güel görünüyor canım. Dediğin gibi hazır kol böreklerine benziyor görüntüsü. Denemek lazım. Ellerine sağlık. Sevgiler..
ReplyDeleteEllerine sağlık nefis görünüyor.Sodalı kek yapmış tadını çok beğenmiştim.İnşallah böreğide denerim.
ReplyDeletesevgiler...
mmmmmhhhh cok güzel olmus
ReplyDeleteellerine saglik
Kesinlikle denenecek harika bir şey ellerine sağlık
ReplyDeleteÖzlemciğim öyle bir anlatmışsın ki şimdi bilgisayar karşısından kalıp yapasım geldi :))))ellerine sağlık.çok güzel gözüküyor.sevgiyle kal....
ReplyDeleteCitir citir incecik kim derki milföy hamuru diye,soda fisir fisir kabartiyor hamuru nefis olmus böregin canim eline saglik
ReplyDeleteMilföyünde yakışmadığı bişey yok anacım.Bu lezzet tartışılmadan yenilir diye düşünüyorum.
ReplyDeleteEllerine sağlık arkadaşım.
Ellerine sağlık Özlemcim harika görünüyor böreğin şimdi kahvaltıda olsa da yesem bir dilim:)
ReplyDeletesevgiyle kal
mmmm!bu oktay usta işi biliyor yawww))ciddi anlamda çok cazip görünüyor.tadını bile hayalimde canlandırabiliyorum.eline sağlık.
ReplyDeleteEllerine sağlık Özlem, çok leziz görünüyor. Yiyenlere afiyet olsun.
ReplyDeleteSelamlar...
canım gerçekten değişik br lezzete benziyo..milföy ve yufka bir arada ilginç..
ReplyDeleteellerine sağlık
canım kocaman öptüm....
Canim,börek cok sahane olmus,ellerine saglik.Bir dilimini yürüttüm,haberin olsun,sonra nereye gitti bu börek deme..Öpüyorum Öclemcim.
ReplyDeleteSEVGİLİ ABLAMA
ReplyDeleteYine harika ne diyeyim hemen denemem lazım bizim kızlar bayılır zaten senin tariflerini hep yapıyorum fazla boş bırakma yenileri bekliyoruz
VESSALAM
özlemciğim düğün hazırlıklarımı yapıyonuz kıs.....bi görünüyon bi görünmüyon.....
ReplyDeleteçok öptüm seni.....
mmmmmmmm....ellerine sağlık canımmm....
ReplyDeletecanıml ellerine sağlık...nefis bir börekkkkk
ReplyDeletehayırlı kandiller...
Canım
ReplyDeletemevlid kandilin mübarek olsun
kurtuluşumuza vesile olsun inş.
sevgiyle kal
Canım,
ReplyDeleteMübarek Mevlid kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.
Kırk yıl düşünsem aklıma böyle bir şey yapmak gelmezdi.
Resimden ne kadar güzel olduğu belli oluyor,ellerine sağlık.
özlemciğimmmm nefis olmuş valla,
ReplyDeleteellerine kollarına sağlık...
hayırlı kandiller dilerim canım
çok öptüm
Kandilin mübarek olsun canim.
ReplyDeleteyusuf-un kuyuda,musa-nın nur dağında yakup-un göz yaşlarında HZ MUHAMMEDİN hıra dağında yaptığı tüm dualar size rehber olsun..hayırlı kandiller
ReplyDeletebu bu bu bu milföymüüüüüü ay bayıldım canım benim sultanım herbişeyim:))) ellerine sağlık süper olmuş en kıssa zamanda denicem...sevgilerimle öpüyorum
ReplyDeleteHadi dön artık bak ben döndüm:)
ReplyDeleteEllerine sağlık, süpper olmuş börek..
yarın misafirlerime yapmaya karar verdim.Gerçekten nefis görünüyorlar.bakalım beğenecekler mi?Sonucu merakla bekliyorum,size de iletirim. Emeği geçen herkese teşekkürler.
ReplyDeletebörek çok güzel görünüyor elinize sağlık.Denemek istiyorum ama milföyleri çekiştirme işlemini anlamadım biraz daha açıklarmısınız lütfen.Milföyleri yanyana koyup birbirlerine yaklaştırmak ve kenarlarını birleştirmek içinmi çekiştireceğiz.cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
ReplyDeletemerhaba biraz geç oldu ama yanıtlamak istiyorum.milföyleri yan yana koyup tepsi boyutunda esnetmek genişletmek amaçlı çekiştirme kelimesini kullanmışım:)
ReplyDeleteumarım şimdi anlatabilmişimdir.sevgiler.
"Milföyleri yanyana koyup birbirlerine yaklaştırmak ve kenarlarını birleştirmek içinmi çekiştireceğiz.tepsiyi milfiöy ile kaplayacağız"