Friday, February 1, 2008

Yalancı Tavuk Gögsü

Bugun sabah portakalagaci.com'dan aldığım yalancı tavuk gögsünü yapmıştım. Buradaki sunumunda kendi özgün anlatımımı kullanmayı tercih ettim. Bu sütlü tatlıyı bugün öğle vakti dört arkadaşımla yedik. Güzel olmuş öyle dediler:) Tarifi aldığım sitenin sahibi Hatice Hn.a da ben teşekkür edeyim:) Tatlı tabağımız kahve fincanı altlığı, masası ise teknik resim taburesi:)) ofis işi..olsun gönüller bir olsun ki öyleydi:)

Malzeme (10 dilim)
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
150 gr tereyağ, veya bitkisel margarin
1 lt süt
Yapılışı
Bir tercihen teflon tencereye tereyağını koyun, unu ekleyin ve kavurun. Unun pişmesi özellikle hazım açısından cok önemlidir. Un kavrulunca sütü yavaş yavaş ekleyin bir tahta kaşıkla da hızla karıştırın ki topaklanmasın. Sütten yarım bardak kadarını ayırın ve içinde nişastayı eritin, bu nişastayı da yavaş yavaş muhallebiye ekleyin. Vanilyayı ve şekeri de koyduktan sonra karıştırmaya devam ederek koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişince bir borcamı hafifce ıslatın, tavuk gögsünü yavaşça borcama dökün, Ilınınca buzdolabında birkaç saat soğutun. Borcamın ıslatılması nedeniyle kolayca dilimleyip servis yapabileceksiniz.
Üzerine tarçın ile servis yapın.
Afiyet olsun:-)

36 comments:

  1. noreply@blogger.com (eyvahhyemekyandiocakbatti)January 9, 2008 at 12:09 PM

    öşlem abla eheheheheh ne güşel olmuş bu kalpli paştacıklar:)))) ellerine sağlık şekercim...sevgilerimle

    ReplyDelete
  2. noreply@blogger.com (kizilciksurubu)January 9, 2008 at 12:30 PM

    Öshlem abla mozaik pastan sahane olmus,ellerine saglik canim.

    ReplyDelete
  3. noreply@blogger.com (hande)January 9, 2008 at 12:35 PM

    Özlemciğim ...
    Önce ilk siparişin hayırlı olsun :)
    Mozik pasta bu kadar mı güzel gözükür çok güzel olmuş gerçekten...ellerine sağlık...Hep nedense dışarda pastanelerde satıır diye düşünüryor insan böyle şıkları diye ...ama bak nasıl güzel gözüküyor......sevgiyle kal....siparişin bol olsun :)

    ReplyDelete
  4. noreply@blogger.com (yemegimle)January 9, 2008 at 12:55 PM

    Canim ya mozaik pastanin böyle güzel sunumlu olanini hic görmemistim bayildim bayildim ellerine saglik ,ilk siparisinde hayirli olsun Allah devamini getirsin...

    Sevgiler...

    ReplyDelete
  5. noreply@blogger.com (Calimero Mutfakta)January 9, 2008 at 1:27 PM

    ellerine saglik ozlem cim.. cok sık olmuslar.. kisa zamanda nasil bu kadar guzel hazirlayabildin.. tebrikler

    ReplyDelete
  6. noreply@blogger.com (disal)January 9, 2008 at 1:54 PM

    özleeeem.....sipariş haaa...hemde yumurcak birinden....

    bak hele demek sevgilisine haa....

    canım valla aklımın ucundan geçmez mozaiki bu hale sokmak....

    değişik bir şekül olmuş...
    ellerine sağlık canikim....

    ReplyDelete
  7. noreply@blogger.com (GonuLunceLezzetLer)January 9, 2008 at 2:37 PM

    Özlemciğim ne güzel şekil bu böyle harika olmuş.Ellerine sağlık sipariş he aman ne güzel arkası gelir inşallah öpt...

    ReplyDelete
  8. noreply@blogger.com (Papatya Prenses)January 9, 2008 at 5:51 PM

    Mozaiklere baaaaaaaakkkkkkkkkkkkk:)
    Harika bir görüntüsü var,canım ellerine sağlık.
    Hicri yılbaşın kutlu olsun:)

    ReplyDelete
  9. noreply@blogger.com (nihal)January 9, 2008 at 6:09 PM

    Sifta Belgin'den Bereketi Allah'tan OLsun Canım.Gerçekten çok şirin gözüküyorlar =)
    SEnin elinden ne kurtulurki harika olmuşlar.Ellerine sağlık.
    lezzetavcisi

    ReplyDelete
  10. noreply@blogger.com (sevdamavisi)January 9, 2008 at 11:02 PM

    Özlemciğim,
    ellerine sağlık bildiğimiz mozaik pastayı harika bir görüntüye çevirmişsin ellerine sağlık. sevgiler

    ReplyDelete
  11. noreply@blogger.com (ugurbocegimleafiyetle)January 10, 2008 at 12:48 AM

    Çok sevindim sizin adınıza, inş devamı gelir..Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık...

    ReplyDelete
  12. noreply@blogger.com (SOFRAM)January 10, 2008 at 12:51 AM

    Özlemcim ne güzel mozaik pasta bunlar böyle, çok güzel bir sunum yapmışsın canım...Tabii ilk siparişiniz de hayırlı olsun, kuzeniniz çok sevinmiştir..
    Ellerinize sağlık, sevgilerimle...

    ReplyDelete
  13. noreply@blogger.com (zerrin - misss)January 10, 2008 at 6:39 AM

    Canımmmm özlemim,

    ne güzel heyca olmuş ilk sipariş..

    Mozaik pasta benimde favorimdir.

    Ama ne güzel uğraşmışsın kalpli kalpli :)

    Ellerine sağlık hayatım

    sevgiler kocamanından
    www.misssgibi.com

    ReplyDelete
  14. noreply@blogger.com (YESIMLI TARIFLER)January 10, 2008 at 11:02 AM

    öşlem abla punlar pek bi güzel
    çok güzel bi görünüyor
    ellerine sağlık
    sevgiler

    ReplyDelete
  15. noreply@blogger.com (ZeYnEp)January 10, 2008 at 11:14 AM

    mozaik mozaik olalı böyle güzellik,özen görmemiştir öşlem ablaaaa:))))
    damada şifa olsun şifaaaa:))))
    ellerine sağlık canım hakikaten çok şık görünüyor...
    öpüyorum

    ReplyDelete
  16. noreply@blogger.com (dide)January 10, 2008 at 11:49 AM

    Bloğunuz çok güzel.Mozaik pasta da diğer tarifleriniz de harika.Çoğunu deneyecrğim.Ellerinize sağlık.

    ReplyDelete
  17. noreply@blogger.com (Anonymous)January 10, 2008 at 12:20 PM

    ayyyy ne kadar güzel kalpler olmuş alttaki civcivler de pek güzelmiş, ellerine sağlık

    tolunay

    cumartesi mutfağı

    ReplyDelete
  18. noreply@blogger.com (Baharcicegi)January 10, 2008 at 12:54 PM

    Mozayik pastanin kalpli olmasi cok güzel olmus, marifetli eller degerse böyle sirin olur eline saglik canim.

    ReplyDelete
  19. noreply@blogger.com (meleginmarifetleri)January 10, 2008 at 4:06 PM

    inşallah siparişlerinin devamını alırsın özlemcim ellerine sağlık pekde güzeller hoşçakal

    ReplyDelete
  20. noreply@blogger.com (elmaşekeri)January 10, 2008 at 5:31 PM

    Hayirli ugurlu olsun siparişin bol olsun Ellerine saglik mozaik pastanda nefis görünüyor.

    ReplyDelete
  21. noreply@blogger.com (http://gulgibiyim.blogcu.com/)January 10, 2008 at 11:00 PM

    Ey Allah;ım Bize Kendi Sevgini,Seni Sevenlerin Sevgisini ve Bizi Sana Yaklaştıracak Olanların Sevgisini Nasib Eyle..Cumamız Efendimizin Bu Duasının Bizler İçinde Kabulune Vesile Olsun İnşallah..

    ReplyDelete
  22. noreply@blogger.com (hayatkazanbenkepce)January 11, 2008 at 12:00 PM

    Canım arkadaşım siftahı yapmışsın arkası da gelir inşallah, hayırlı olsun ilk siparişin . Kalıpla kesme fikri de çok ilginç gerçekten.Ellerine sağlık ...
    Ben asıl kalpleri kestikten sonra aralardan artan fireleri nasıl yedin o kısmı çok merak ediyorum :)

    ReplyDelete
  23. noreply@blogger.com (MUTFAKISTAN)January 11, 2008 at 12:30 PM

    bende cok severim ama hic kalipla kesmek aklima gelmezdi sunum harika ellerine saglik canim ne demisler ogrenmenin yasi yok paylasimlar cok guzel sevgiler

    ReplyDelete
  24. noreply@blogger.com (http://hunerlieller.net)January 11, 2008 at 1:05 PM

    merhaba...mozaik pasta süper olmuş kalpli kalpli...çok şirinler...elinize saglık ..yiyenlere afiyet olsun:))sevgiler..

    ReplyDelete
  25. noreply@blogger.com (Muhteremle Afiyetle)January 11, 2008 at 1:17 PM

    Sevgili Özlem,
    İlk siparişin hayırlı olsun.
    Ellerine sağlık,mozaik pasta nefis olmuş,yetmiyormuş gibi birde öyle güzel süslemişsin ki yakında siparişlerden başını kaldıramazsan şaşırmam.
    Seni ".....olsam ne olurdum?"oyunu için sobeledim.

    ReplyDelete
  26. noreply@blogger.com (Melek*)January 11, 2008 at 3:20 PM

    walla harikasın ellerinecsağlık devamını dilerim

    ReplyDelete
  27. noreply@blogger.com (Feyza Fidan)January 12, 2008 at 3:53 AM

    Özlemcim, ne güzel bir fikir bu kalıpla kesmek :)) Anaaaa çokk beğendim vallahii..Ellerine sağlık..Daha nice siparişler gelsin inşallah..
    Öpüyorum,
    Sevgiler

    ReplyDelete
  28. noreply@blogger.com (Kevser)January 12, 2008 at 5:18 PM

    Merhaba canim,
    ilk siparis ve ilk pastan hayirli ugurlu olsun, insallah giderek cogalir siparislerin, bence cogalacak cünkü hepsini böyle lezzetli yapipta paketlersen böyle olacak mutlaka, ellerine saglik diyorum.

    Selam ve sevgilerimle..

    ReplyDelete
  29. noreply@blogger.com (ÖZGÜLÜN TARİFLERİ)January 13, 2008 at 10:20 AM

    canim mozaik pastan harika olmus cok nefis goruuyor ellerine saglik
    sevgilerimi biraktim.

    ReplyDelete
  30. noreply@blogger.com (serin)February 1, 2008 at 5:10 AM

    sevgili hocam..
    ellerinize saglik..
    ogle arasinda o kadar keyifli oldu ki..yalanci tavuk gogsunu yemeyi kaciran hocalarim adina cok uzgunum..(gelmeyenlerin sayesinde tabagima daha buyuk dilim dustugu icin de mutluyum::))))

    ReplyDelete
  31. noreply@blogger.com (Emel'in Mutfağı)February 1, 2008 at 12:46 PM

    Serincigim, boyle lezzet ustaları oldukça ne mutlu yapanlara:-) tesekkurler;)

    ReplyDelete
  32. noreply@blogger.com (Feyza Fidan)February 2, 2008 at 9:06 AM

    Merhaba,
    İyiki blog manşeti yapmış misim Zerrinim..Sayesinde bloguna geldim ve çook beğendim..Herşey harika görünüyor...Ellerine sağlık..
    Sevgiler..

    ReplyDelete
  33. noreply@blogger.com (yeşim)February 2, 2008 at 9:10 AM

    yağ ve nişastayla yapıldığını hiç görmemiştim nasıl olur acaba bende denemeliyim
    ellerne sağlık
    sevgilerr

    ReplyDelete
  34. noreply@blogger.com (Emel'in Mutfağı)February 2, 2008 at 2:35 PM

    Sevgili feyza, tesekkurler yorum icin, blogumu begendigine sevindim, beni takip edin:-)

    ReplyDelete
  35. noreply@blogger.com (Emel'in Mutfağı)February 2, 2008 at 2:36 PM

    Sevili yesim, muhallebilerde yag, un ve nisanta konunca kesip dilimleyip servis yapmasi cok daha kolay oluyor, kivam veriyor, sevgiler:-) emel

    ReplyDelete
  36. noreply@blogger.com (Emel'in Mutfağı)February 2, 2008 at 2:38 PM

    Porselen demlik etkinliklerine katilmaktan buyuk keyif duyarım, etkinlikte gorusmek uzere:) sevgiler, emel

    ReplyDelete