Bu meze çok sevilir, ben de yaş günü partimize davetli olan birçok kişinin ciğer sevmesi nedeniyle bu mezeyi de menüye dahil etmeye kadar verdim. Aslinda koyun ciğeriyle yapılması gerkiyor ancak ben dana ciğer kullandım ve birşey değişmedi:)
Malzeme:
(15 kişilik)
1,2 kg dana ciğer (1 kg da yeterli olabilir, ben migrostan hazir 2 parça ciğer aldım)
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı pulbiber (minik konuklar ciğer seviyorsa, koymayabilirsiniz)
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı pulbiber (minik konuklar ciğer seviyorsa, koymayabilirsiniz)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatli kaşığı kimyon
kızartma için 1,5 su bardağı mısırözü yağı
tuz
Yapılışı:
Ciğerleri mink kusbaşı halinde doğrayın. Buzlu suda 10 dk bekletin. Çıkarıp kağıt havlu üzerine alın. Az tuzlayın. Tavaya yağı alın ve kızdırın. Ciğerleri una bulayın. Kızgın yağa atın ve 2-3 dk kızartın. Daha fazla tutarsanız sertleşebilir. Kızarmış ciğerleri servis kabına alın ve tuzlayın. Üzerine kimyon, pulbiber ve karabiber ekin.
Birlikte: Yeşil soğan salatası veya soğan salatası
Afiyet olsun:-)
SELAM beni kırmayıp davetimi kabul ettiginiz için çok teşekkür ederim.tarifinizi siteme ekledim .sevgiler...
ReplyDeleteHayatımmm, bu ne nefis bir helva böyle.. Blogcudan hatırlıyorum gerçi kendisini. ve direniyorum yapmamak için ama daha fazla dayanamayacağım sanırım :))
ReplyDeleteellerine sağlık öslemim. azcık yarım porsiyonluk denemeliyim :)
öpüyom yanaklarından sevgiler
www.misssgibi.com
Özlemimmm, canumun içüüüü..Selamını aldım dün :)))Keşke gelseydin yaa ne güzel olurdu seni tanımak :)) Helvayada bayılırım, getirirdin accık bana :(
ReplyDeleteÖpüyorum seni...
Canim merhaba, valla sayfana ugramayali nefis seyler eklemissin, bende uzunca bir ara vermistim ama artik burdayim insallah ve sizleri daha SIK ziyareet edecegim. Tekrar görüsmek üzere iyi pazarlar...
ReplyDeletewww.blogcu.com/kayserimutfagi
canım canım özlemim,
ReplyDeleteanneciğim sağolsun sık sık yapar getirir bana:)bu yüzden hiç yapmadım...annemle çok yakın oturuyoruz rahat oluyordu,taşınıyoruz biliyorsun,biraz uzaklaşacağız tabi bu durumda helvamı da kendim yapacağım:(
ellerine sağlık canım
nefis görünüyor
öpüyorum
kalp kalbe karşıymış,
ReplyDeleteaynı anda birbirimize yorum yazıyormuş:))))))
öpüyorum özlemim
selamlar özlemciğim helvan ve sunumun harika olmuş eline sağlık bu tarifide denenecekler listesine ekledim ayyy çok kabarık bir liste var elimde bazılarını denemeye başladım yakında bloğa ekleyeceğim senin helvada eklenecek inşaallah bende beklerim canım sağlıkla kal
ReplyDeleteOrtaokul yıllarından beri yaparım un helvası. Ama şerbetsizi hiç yapmak nasip olmadı:)
ReplyDeleteDenemek lazım:)))
Ellerine sağlık canım,sevgilerrr
helva nefis, cok severim hevayi unlu veya irmikli fark etmes
ReplyDeleteserbetsis daha hic yapmadim ama mutlaka deniyecegim
ellerine saglik
HELVA SAHANE HEMDE SERBETSIZ.MUHAKKAK GÜZEL OLMUSTUR,ELLERINE SAGILIK.AFIYETLER OLSUN CANIM.
ReplyDeleteYORUMUN ICIN TESEKKÜRLER:
Canim,
ReplyDeletegüzel yorumun icin öncelikle tesekkür ederim.
Hmmm, harika birsey bu, hem kurabiye hemde helva niyetine yapiliyorsa, senin de ellerine saglik diyorum.
Selam ve sevgilerimle..
Özlem'cim ne kadar güzel ve degisik bir helva yapmissin böyle.Ellerine saglik tatlim.
ReplyDeleteCanım ellerine sağlık ,bu helvayı çok severiz, bir kaç sefer yapmıştım. Hele de küçük kızım helva hastasıdır, seninki de harika olmuş, afiyetler olsun canım, öpüyorum, sevgiler...
ReplyDeleteDemek beklememiz gerekiyoo..
ReplyDeleteSEn sabrettiysen umarım bende sabrederim.Bayılırım buna bilirsin ellerine sağlık.
canım harika olmus helvan çok hoş görünüyr.ellerine saglık kocaman sevgiler
ReplyDeletecanım arkadaşım özlemcim....
ReplyDeletenasılsın kardeş yaaa.....özledim valla.....
ellerine sağlık...kastamonunun buna benzer helvası var..meşhur çekme helva.....
aynısımı acaba diye düşünüyorum....
bende çok seviyorumda...
ellerine sağlık güzelim..çok öptüm seni..görüşürüz...
özlemcim kalplerimiz karşılıklıymış benim blogdada bu gün hemen hemen aynı helva tarifi var bende helvaların içinde en çok bu helvayı severim çok kalorili olmasına rağmen çok nefis canım ellerine sağlık güzel günlünce bir hafta diliyorum canım benim sevgiler
ReplyDeleteSobeeeeeeeee
ReplyDeletehelvayı severim ama yapmaya üşenirim hep..ellerine sağlık.cnm..
ReplyDeleteHelvanın mis gibi kokusu burnuma geldi. ellerine sağlık. Portakal kabuğu reçeli de nefis görünüyor.
ReplyDeleteslm
ReplyDeletekıskanma kıskanma bir dahakine sende gel hayatım.çok güzel bir buluşmaydı.
helvada süper valla ellerine sağlık
öptüm seni
Bu helvayı bu gün ikinciye görüyorum.Bayıldım hiç denemedim ama görüntü harika ellerine sağlık arkadaşım...
ReplyDeleteEllerine sağlık.Bu tarifi bende denemek istiyorum.sağlık ve afiyetle canım
ReplyDeleteÖzlemcim, helvan nefis duruyor canim, ellerine saglik. Serbetsiz helva cok ilginc muhakkak deniycem.
ReplyDeleteGörüsmek umuduyla...
Emine
helvayı hemen denedim sonuç harika,elinize sağlık..
ReplyDeletehelva olsunda neyle olursa olsun,kokusunu aldim kavruk kavruk geldim hemen,kaldimiki alsam bir dilimcik,nefis olmus canim eline saglik
ReplyDeleteyorum için teşekkürler.bu helvaya bayıldım.hem çok pratik, hem çok leziz.nefis görünüyor.ellerine sağlık.
ReplyDeleteHelva nefis gözüküyor, gerçekten çok pratik en kısa zamanda deniyeceğim, ellerine sağlık..sevgiler..
ReplyDeleteemelcim ellerine sağlık...
ReplyDeletebenimde çok sevdiğim bir lezzet....
çokda güzel görünüyor....
Özlem çok değişik. İlk defa duydum. Nefis görünüyor. Denemek isterim. Ellerine sağlık. Sevgiler..
ReplyDeletemerhaba nereden olursa olsun ziyaretler hoştur))ben de aşağıya kadar gezdim sayfanızı iştah açıcı birsürü güzel şey gördüm.bugün dellenmiş haldeyim zaten))şu helva beni nasıl cezbetti.insan hem çaresiz hem de mutlu hisseder mi.bu yemek sayfaları gezintileri beni aynen bu ruh haline sokuyor.mal bulmuş mağribi gibi mutlu ama hepsini yapıp yersem eğer başıma geleceklerden dolayı muzdarip))görüşmek üzere..
ReplyDeleteÇok güzel olmuş.Ellerine sağlık.Deneyeceğim lezzetler arasında.Portakal kabuğu reçelini biz çocukken annem çok yapardı.
ReplyDeleteCanım ne kadar güzel olmuş.Ellerine sağlık portakal kabuğu receline bittim zaten
ReplyDeleteEllerine saglik cok lezzetli görünüyor,ama bakincade zahmetli bir tarife benziyor,onunkivamini tutturmakta zordur bence.Ama sen harika yapmisin,ellerin dert görmesin,afiyetler olsun.
ReplyDeleteşimdi bir arkadaşım ciğeri sütte beklettiğini yazmış bana, bu şekilde de denemek gerek, sevgiler:) emel
ReplyDeletedün bu helvayı denedim aynen söylenenleri yaptım ve taş gibi oldu bence bu tarifi kaldırın başkalarıda benim gibi yapıp pişman olmasın bi de nasıl abartmışsınız valla helal olsun!!!yazdım ama eminim bu yorumu eklemiceksiniz çünkü benden önce de bu tip yorum yazanlar olmuştur ama hiç yokk
ReplyDeleteaslıcım merhaba,
ReplyDeleteyorumu yayınlamayacağımdan korkmuşsun sanırım ama yayınladım işte:)
ters tepkiyle karşılamak isterdim aynen sizin yaptığınız gibi ,ama bu mübarek aylar yüzü suyu hürmetine ve tarifime çok güvenmemin sebebiyle hiçte öle bişi yapmıcam..
canım bence helvayı yaparken mutlaka yanlış bişiler yapmışsındır..ben bu helvayı aynı tarifle en az 2 senedir deniyorum ve her seferinde daha süper oluyor..ki arkadaşlarımın bloglarındada hep aynı tarif ..eğer farklı biryeri olsa sana sölücem ama hayır yazanların tıpatıpı yazılanların aynen aynısı:)
bence o sizin acemiliğinizden kaynaklanıyor cnm..
ellerinize saglik tarifi gecenlerde denedim tadi süper oldu ancak benim helvalr toz gibi dagildi sizin bu konuda bir fikriniz varmi ?
ReplyDeleteBilgilendiriseniz cok sevinirim sevgiler
merhaba ben de yaptm fakat sert olmuş normalde de öyle mi oluyor tsekkrler
ReplyDeleteevet bu helva hemen yenince dağılıyor buzdolabında dinlenirse daha güzel sonuç alabilirisniz.ama dağılsada tadı çok güzel oluyor değilmi?:)
ReplyDeletemerhaba
ReplyDeletehelvayı yaptım buzdolabında dinlenmede:) ama tadığına baktığımd ayoğun bir margarin kokusu ve tadı vardı. bu neden olmuştur acaba? margarini kayanatıcakmıydık, yoksa erimesi yeterlimiydi. cevaplarsanız sevinirim . kolay gelsin
yağ kokusu az da olsa hissediliyor.bu kullanılan yağdanda kaynaklanabilir.eridikten sonra kaynamamasından da kaynaklanabilir.ben terem yağ kullanıyorum genelde hafif tere yağ kokusu hep olur zaten. dediğim gibi biraz kaynaması daha iyi olabilir.tarifi denediğiniz için teşekkürler.
ReplyDelete