Malzeme
Kek için
2 yumurta
2 türk kahvesi fincani şeker (1 çay bardağından fazla)
1 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
kabartma tozu
krema için
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt.
rendelenmiş çikolata
2-3 adet muz
Yapılışı
Yumurta ve şekeri 3-4 dk çırpın. tereyağını eritin ve karışıma ekleyin. Un, kakao ve kabartma tozunu da koyun ve kısa bir süre daha karıştırın. Kelepçeli bir kalıba dökün. 160 derecede 20 dk pişirin. Kek pişince soğumaya bırakın. Krem şantiyi 1,5 çay bardağı süt ile çırparak hazırlayın ve dolaba koyun. Soğumuş kekinizin içini oyun. Kekin altının delinmemesine dikkat ederek tabii. Oyarken çıkardıklarınızı bir kenarda ufalayın. 3 muzu ortalarından ikiye kesin. Oyulan kısma dizin. Krem şantiye rende halinde çikolata parçalarını ekleyin. Muzun üzerine kremayı boşaltın kubbe görüntüsü verin. Ufalanmış pandispanya parçalarını da şantinin üzerini tamamen kapatacak şekilde serpin ve elinizle de hafifça bastırın. Buz dolabında 2-3 saat dinlnedirip servis yapın. Çocuklarınız da konuklarınız da bayılacaktır bu pastaya. Servisi de çok güzel oluyor:)
Afiyet olsun:-)
selam..köstebek pastasını çook begenirim ama hiç deneme fırsatım olmadı..artık tarif olduguna göre....elinize saglık canım.sevgilerimle.
ReplyDeleteCanım hep köstebek pastanın hazır paketlerini görüyordum, ama hiç denemedim. Ama bu şekilde tamamen ev yapımı çok daha güzel ellerine sağlık,bu tarifle denemeye çalışacağım, sevgilerimle...
ReplyDeletecanim kostebek pastan cok guzel gorunuyor
ReplyDeletebende hep denemek istiyorum ancak birturlu kismet olmadi
guzel bir gun dilerim...
www.yenitadlar.blogcu.com
Canim cok sahane olmus kandil simitlerin,ellerine saglik tatlisim.Kocamaaaan sevgiler benden.
ReplyDeleteamaaaan özlemim...anneannemin annesi derdiki rahmetli ağzınızın tadı varken dişiniz kesiyorken yiyin....bir daha yiyemezsiniz...
ReplyDeleteye kardeş nolcek sanki....
ellerine sağlık şekerim....görünüleride pek bir güzel.......
öptüm seni tatlı arkadaşım....
Özlemcim ellerine sağlık canım bende çok severim bu simiti.
ReplyDeletetarif benim teriften..
sevgiler canım bayy
canım çok severim hatta bayılırım.ellerne saglık kocaman sevgiler
ReplyDeletesimitler nefis eline sağlık canım
ReplyDeleteseninde geçmiş kandilin mübarekolsun
öptüm
iyi haftasonları
ellerine saglik harika gorunuyor
ReplyDeletearkadaşım harikasın yaa,ellerine sağlık gene döktürmüşün...
ReplyDeleteÖzlem, ellerine sağlık, seni yoldan çıkartacak kadar güzeldi demek.:)) zaen o kandil için bu doğum günü derken tatlı için hep bir mazaretimiz vardır.:))
ReplyDeleteSelam ve sevgiler...
ellerine saglik nefis olmus,sevgiler
ReplyDeletecanım havalar gerçekten soğudu:((hani bahar gelmişti,nerde acaba?geçmiş kandilini kutlarım şekercim...kandil simitlerinden bir tane hatta bir kaç tane alıyorum:))ellerine sağlık canımm...
ReplyDeleteiyi olmana sevindik:)
ReplyDeleteumarim sorun hallolmusdur
ellerine saglik nefis gozukuyor
selamlar
www.aynurdantarifler.blogspot.com
Cok nefis görünüyor,kandil simiti ne zamandir aklimda yapmak istiyorum.Seninkiler cok harika görünüyor,ellerine saglik .
ReplyDeleteaaa haşhaşlısı ne güzel duruyor öyle susamlı haşhaşlı karışık çok hoş olmuş canım eline sağlık bu tarifi elimin altında bulundurcam çünkü annem kandil simidini çok seviyor ;) öpüyorum seni
ReplyDeleteMerhaba arkadaşım
ReplyDeleteO yoğunluğuna araya bunuda sıkıştırdınya helal olsun.
Harika duruyorlar ellerine sağlık.
canım benim
ReplyDeletesimit deyince akan sular durur.
üşenmeyip kahvaltıya yapsam.
yada seninkilerden mi aşırsam
Ellerine sağlık arkadaşım.Uzun süredir gelmemişim daha sık gelmek içinTakip ettiklerime ekliyorum.Bu güzel tarifler kaçarmı.Şu milföylü börekleri denemem lazım.Ay nefis görünüyor.
ReplyDeleteellerine sağlık
ReplyDeletehaşhaşı çok severim
bende denerim :))
canım ellerine sağlık.mübarek günde istediğin kadar yenir nolcak dimi:))
ReplyDeleteÖzlemciğim,
ReplyDeleteÇok güzel olmuş kandil simitlerin..Tabağın çabucacık temizlenmesi şaşırtmadı beni :)Öpüyorum ellerine sağlık..Desteğin ve güzel yorumların için çokkk teşekkür ederiz.Kucak dolusu sevgiler
Özlem'cim,
ReplyDeleteiyi oldugunuza sevindim, sorunda giderildigine göre artik ayrilik olmaz herhalde senle ve blogcu arkadaslarinla.
Kandil simitlerinin lezzeti her halinden belli oluyor, ellerine saglik diyorum ve Allah kabul etsin.
Selamlar ve öptüm..
Tam benim istediğim bir tarif:))ellerine sağlık
ReplyDeleteSELAM CANIM..iyi olmana sevindim.pek merak etmiştim.simitler nefis..ah o atıştırmalar yokmu...kiloların sebebi:))neyse artık diyet zamanı yaza az kaldı...sevgilerimle.
ReplyDeleteKıss Özlemim, afiyet olsun ey ki yimişsin kandil simitlerini, yarasın bacıma hihihih..Hem yenmez mi böyle afilli simitler, olsada bende bozsam diyeti..
ReplyDeleteEllerine sağlık canım benim, koccaman öptüm güzel yanaklarından...
Çok nefis ve şahane olmuş ellerine sağlık simit süper!!
ReplyDelete