Thursday, March 27, 2008

Emelin Paçanga Böreği



Pastırma ve çıtır börek seviyorsanız bu böreği de çok seveceksiniz demektir.

Malzeme :
4 adet yufka
2 yumurta
1 kaşık tereyağ
pastırma (hazır satılan küçük bir pastırman
paketi
1 çay bardağı sıvı yağgaleta unu (1 su bardağı kadar çorba kaşığı)

yapılışı:
yufkaları bütün olarak açın sıvı yağ ile yağlayın, diger yufkayı üzerine kapatın ve bu yufkanın da üzerini yağlayın. Yufkayı önce 4 parçaya bölün, sonra her böldüğünüz parçayı 3 parçaya bölün, böylece 2 yufkadan toplan 12 adet börek elde edeceksiniz. Uzun üçgen parçaların geniş kısmına bir adet pastırma yerleştirin. Sigara böreği gibi sarın. Bu şekilde tüm börekleri hazırlayın. Kalan diğer 2 adet yufkayı da benzer şekilde birleştirip parçalara ayırın. Böreklerin tamamı artık sarılmıştır. Bir kasede yumurtayı iyice çırpın, icerisine eritilmiş tereyağını yavaş yavaş ekleyin (yumurtayı pişirmemeli:-). Genişçe bir tabağa galete ununu boşaltın. Börekleri önce yumurtaya sonra da galete ununa iyice bulayın. 200 dereceye önceden ısıtılmış fırında börekleri kızarıncaya kadar 20-25 dk pişirin.
Afiyet olsun:-)
Posted by Picasa

18 comments:

  1. noreply@blogger.com (Aynur)March 27, 2008 at 2:47 PM

    Ellerine saglik

    iyi geceler :)

    www.aynurdantarifler.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. noreply@blogger.com (Hasret)March 27, 2008 at 4:36 PM

    nefisss citir citir görünüyorlar, eminimki tadia öyledir :)

    ellerine saglik canim...

    sicacik sevgilerimle ..

    ReplyDelete
  3. noreply@blogger.com (yasaminkiyisindan)March 27, 2008 at 11:46 PM

    Günaydın..Börek gel beni ye diyor..Ellerine sağlık..hayırlı cumalar..

    ReplyDelete
  4. noreply@blogger.com (tülay)March 28, 2008 at 12:50 AM

    merhaba
    bayılırım bu böreğe.nasılda güzel görünüyor.ellerinize sağlık.
    www.anilarvemutfagim.blogcu.com

    ReplyDelete
  5. noreply@blogger.com (Feyza Fidan)March 28, 2008 at 1:46 AM

    Hem pastırmaya hem böreğe bayılırımmm hele böyle çıtır böreğeeee..Ellerine sağlık Emelcimmm,
    İyi hafta sonları diliyorum,
    Sevgiler...

    ReplyDelete
  6. noreply@blogger.com (disal)March 28, 2008 at 1:49 AM

    pastırma sevilmezmi....az öncede bir arkadaşta daha gördüm canım çekti zaten...

    ellerine sağlık...nefis görünüyor böreğin....

    hayırlı cumalar...

    ReplyDelete
  7. noreply@blogger.com (elif)March 28, 2008 at 1:53 AM

    merhabalar. ziyaretin için çok teşekkür edrim.
    börekler harika görünüyo. ellerine sağlık

    ReplyDelete
  8. noreply@blogger.com (ugurbocegimleafiyetle)March 28, 2008 at 2:39 AM

    Canım ellerine sağlık...

    ReplyDelete
  9. noreply@blogger.com (www.yemedeyanindayat.blogcu.com)March 29, 2008 at 2:02 PM

    mrb
    ellerinize sağlık..bu böreğin methini o kadar çok duydumki deneyeceğim bende artık..

    ReplyDelete
  10. noreply@blogger.com (meleginmarifetleri)March 30, 2008 at 9:48 AM

    Offf süper olmuş börek ellerine sağlık hoşçakal bayyy

    ReplyDelete
  11. noreply@blogger.com (Ayse Pamuk)March 30, 2008 at 12:52 PM

    yemede yanında yat vallahi enfes ellerine sağlık

    ReplyDelete
  12. noreply@blogger.com (http://asotu.blogcu.com)March 31, 2008 at 2:13 AM

    Sevmeyen varmıdır acaba bu börekleri:)))))))ellerine sağlık canım.harika olmuşlar.nasılda acıktım, şimdi olsa da ...
    sevgilerimle.
    sebilay.

    ReplyDelete
  13. noreply@blogger.com (Emel'in Mutfağı)March 31, 2008 at 4:22 AM

    tesekkurler yorumlariniza:-)

    ReplyDelete
  14. noreply@blogger.com (pelincelezzetler)April 3, 2008 at 10:32 AM

    Ellerine sağlık,çok nefis gözüküyor..

    ReplyDelete
  15. noreply@blogger.com (Emel'in Mutfağı)April 3, 2008 at 11:12 AM

    tesekkurler eplin, az once youtube da burhan altintopun bu boregi tuzu alinmis beyaz peyniri de ekleyerek yaptigini ogrendim denemek gerek:)) emel

    ReplyDelete
  16. noreply@blogger.com (ilker'in mutfağı)April 3, 2008 at 11:34 AM

    emel cim bende blogları geziyordum.ne iyi ettinde uğradın.ben de ne zamandır sana uğramamışım meğerse.ellerine sağlık canım.çok severim paçanga böreğini bende.sevgiler.

    ReplyDelete
  17. noreply@blogger.com (Selcen)April 3, 2008 at 10:45 PM

    Emel'ciğim börek nefis duruyor ellerine sağlık.
    Ekmek kadayıfı tatlısını annem yapıyor ama bende yanındayım tarifini biliyorum senin için hemen ekleyeceğim sadece sorun ekmeğini ben İzmir'de zor buluyorum ekmek oldumu tarif çok kolay canım.

    Sevgiler...

    ReplyDelete
  18. noreply@blogger.com (Emel'in Mutfağı)April 3, 2008 at 11:17 PM

    selcencim aslinda benim ilgilendigim ekmegin bizzati kendisi..hazi ristemiyorum kendim yapayim diyorum:) emel

    ReplyDelete