Pastırma ve çıtır börek seviyorsanız bu böreği de çok seveceksiniz demektir.
Malzeme :
4 adet yufka
2 yumurta
1 kaşık tereyağ
pastırma (hazır satılan küçük bir pastırman
paketi
1 çay bardağı sıvı yağgaleta unu (1 su bardağı kadar çorba kaşığı)
yapılışı:
yufkaları bütün olarak açın sıvı yağ ile yağlayın, diger yufkayı üzerine kapatın ve bu yufkanın da üzerini yağlayın. Yufkayı önce 4 parçaya bölün, sonra her böldüğünüz parçayı 3 parçaya bölün, böylece 2 yufkadan toplan 12 adet börek elde edeceksiniz. Uzun üçgen parçaların geniş kısmına bir adet pastırma yerleştirin. Sigara böreği gibi sarın. Bu şekilde tüm börekleri hazırlayın. Kalan diğer 2 adet yufkayı da benzer şekilde birleştirip parçalara ayırın. Böreklerin tamamı artık sarılmıştır. Bir kasede yumurtayı iyice çırpın, icerisine eritilmiş tereyağını yavaş yavaş ekleyin (yumurtayı pişirmemeli:-). Genişçe bir tabağa galete ununu boşaltın. Börekleri önce yumurtaya sonra da galete ununa iyice bulayın. 200 dereceye önceden ısıtılmış fırında börekleri kızarıncaya kadar 20-25 dk pişirin.
Afiyet olsun:-)
Ellerine saglik
ReplyDeleteiyi geceler :)
www.aynurdantarifler.blogspot.com
nefisss citir citir görünüyorlar, eminimki tadia öyledir :)
ReplyDeleteellerine saglik canim...
sicacik sevgilerimle ..
Günaydın..Börek gel beni ye diyor..Ellerine sağlık..hayırlı cumalar..
ReplyDeletemerhaba
ReplyDeletebayılırım bu böreğe.nasılda güzel görünüyor.ellerinize sağlık.
www.anilarvemutfagim.blogcu.com
Hem pastırmaya hem böreğe bayılırımmm hele böyle çıtır böreğeeee..Ellerine sağlık Emelcimmm,
ReplyDeleteİyi hafta sonları diliyorum,
Sevgiler...
pastırma sevilmezmi....az öncede bir arkadaşta daha gördüm canım çekti zaten...
ReplyDeleteellerine sağlık...nefis görünüyor böreğin....
hayırlı cumalar...
merhabalar. ziyaretin için çok teşekkür edrim.
ReplyDeletebörekler harika görünüyo. ellerine sağlık
Canım ellerine sağlık...
ReplyDeletemrb
ReplyDeleteellerinize sağlık..bu böreğin methini o kadar çok duydumki deneyeceğim bende artık..
Offf süper olmuş börek ellerine sağlık hoşçakal bayyy
ReplyDeleteyemede yanında yat vallahi enfes ellerine sağlık
ReplyDeleteSevmeyen varmıdır acaba bu börekleri:)))))))ellerine sağlık canım.harika olmuşlar.nasılda acıktım, şimdi olsa da ...
ReplyDeletesevgilerimle.
sebilay.
tesekkurler yorumlariniza:-)
ReplyDeleteEllerine sağlık,çok nefis gözüküyor..
ReplyDeletetesekkurler eplin, az once youtube da burhan altintopun bu boregi tuzu alinmis beyaz peyniri de ekleyerek yaptigini ogrendim denemek gerek:)) emel
ReplyDeleteemel cim bende blogları geziyordum.ne iyi ettinde uğradın.ben de ne zamandır sana uğramamışım meğerse.ellerine sağlık canım.çok severim paçanga böreğini bende.sevgiler.
ReplyDeleteEmel'ciğim börek nefis duruyor ellerine sağlık.
ReplyDeleteEkmek kadayıfı tatlısını annem yapıyor ama bende yanındayım tarifini biliyorum senin için hemen ekleyeceğim sadece sorun ekmeğini ben İzmir'de zor buluyorum ekmek oldumu tarif çok kolay canım.
Sevgiler...
selcencim aslinda benim ilgilendigim ekmegin bizzati kendisi..hazi ristemiyorum kendim yapayim diyorum:) emel
ReplyDelete