Tuesday, April 29, 2008

Havucun Faydaları ve Havuçlu Revani

Bu tarifi yıllar önce bir komşum için pişirmiştim, çok beğenmiştik...





Havuçlu Revani

3 Yumurta
3 Kahve fincanı şeker
3 Kahve fincanı yoğurt
1 Kahve fincanı sıvı yağ
1 Su bardağı havuç rendesi
3 Kahve fincanı irmik
3,5 Kahve fincanı un
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
Şerbeti İçin:
3 Su bardağı şeker
3 Su bardağ su
1 Yemek kaşığı limon suyu
1 Vanilya
Yapılışı: Yumurtayı, sıvı yağı, yoğurdu, şekeri birlikte çırpın. Havucu ekleyip karıştırın. Unu, irmiği, vanilyayı,kabartma to zunu ekleyip karıştırın. 27 cm. lik Bir tepsiye havuçlu revaniyi yayın. 180 Dereceli ısıtılmış fırında, üstü kızarana dek pişirin. Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp ( vanilya hariç ) kayna tın. Ocaktan aldıktan sonra içine vanilyayı karıştırın. Havuçlu revaniyi dilimleyin, sıcak revanin üzerine ılık şerbeti dökün. Buzdolabında soğuttuktan sonra havuçlu revenaniyi servis yapın.

No comments:

Post a Comment