1 kg. Sultani bezelye
2 Soğan küçük küp kesilmiş
2 Domates küçük küp kesilmiş
1 Domates
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı şeker, tuz
1 - 2 Su bardağı su
Yapılışı: Sultani bezelyenin baş kısımlarını kesin ve yıkayın. 1 Çay bardağı sıvı yağda sultani bezelyeyi zedelemeden biraz kavurun. Tencerenin ortasına bir domatesi koyun. Domatesin etrafına sultani bezelyeleri çiçek şeklinde dizin.Bezelyelerin üzerine soğan ve domatesleri çiğ olarak koyun.Şeker ve tuzu serpip, suyunu ilave edin. Kısık ateşte malzemeler yumuşayana ve suyunu çekene dek pişirin.Yemek soğuduktan sonra büyük bir servis tabağına ters çevirip servis yapın.
ARMİNA'NIN NOTU: Sultani bezelye dizmesi pişerken, gerekirse su ekleyebilirsiniz. Bazen su eklemek gerekebiliyor.
No comments:
Post a Comment