Wednesday, April 16, 2008

Sultani Bezelye Dizmesi

Sultani bezelyenin mevsimi çok çabuk geçiyor, mevsimi geldiği zaman her hafta mutlaka sultani bezelyeyi pişiririm. Aslında sultani bezelye dizmesi sofra dergisinden aldığım zeytinyağlı taze fasulye dizmesiydi. Bir-kaç sene önce sultani bezelyeden denedim. Sultani bezelye dizmesini bir gece buzdolabında bekletince daha güzel oluyor.






1 kg. Sultani bezelye
2 Soğan küçük küp kesilmiş
2 Domates küçük küp kesilmiş
1 Domates
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı şeker, tuz
1 - 2 Su bardağı su
Yapılışı: Sultani bezelyenin baş kısımlarını kesin ve yıkayın. 1 Çay bardağı sıvı yağda sultani bezelyeyi zedelemeden biraz kavurun. Tencerenin ortasına bir domatesi koyun. Domatesin etrafına sultani bezelyeleri çiçek şeklinde dizin.Bezelyelerin üzerine soğan ve domatesleri çiğ olarak koyun.Şeker ve tuzu serpip, suyunu ilave edin. Kısık ateşte malzemeler yumuşayana ve suyunu çekene dek pişirin.Yemek soğuduktan sonra büyük bir servis tabağına ters çevirip servis yapın.
ARMİNA'NIN NOTU: Sultani bezelye dizmesi pişerken, gerekirse su ekleyebilirsiniz. Bazen su eklemek gerekebiliyor.

No comments:

Post a Comment