Tuesday, April 8, 2008
Emelin Kaşarlı Böreği
8 kişilik
Malzeme
4 adet böreklik yufka
2 su bardğı süt
2 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 kase 1 cm'lik dilimlenmiş kaşar
1/2 çay bardağı mısırözü yağ
üzeri için susam
Yapılışı
2 yumurtadan birinin sarısını ayırın ve diğerleri ile ve sütü çırpın. Sıvı yağı ekleyin. Yufkayı bütün halinde açın. Yumurtalı sütlü karışımdan yufkanın üzerine sürün. rende kaşardan bir tutam alıp yufkanın üzerine serpiştirin. Yufkayı ikiye katlayın (D şeklinde). İstediğiniz büyüklükte üçgen parçalar kesin. Üçgenin geniş kenarına şerit kaşardan koyun ve sigara böreği gibi sarın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Börekleri yüksekçe bir tepsiye dizin. Kalan sütlü karışımın tamamını böreklerin üzerine dökün. Buzdolabında birkaç saat dinlendirin (1 gece önce yaparsanız daha iyi olacaktır). Pişireceğiniz zaman ayırdığınız yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırın, yufkaların üzerine sürün. Susamı bir çay kaşığı ile alıp böreklerin üzerine yoğun olarak koyun. 200 derecelik önceden 5 dk ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin.
Afiyet olsun:-)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment