the foto by ecs
Adana'ya bahar geldi ama henuz baharın kaprislerini çekiyoruz, sabah güneşli başlıyoruz aksama kara kışa geçiyoruz gece yıldızları izliyoruz, nisan sonuna kadar sürer bu kaprisler, sonra apansızın yaz gelir, ben birkaş tşört çıkardım bile..
Bugun pazar kahvaltısına misafirimiz vardı, ardından gezmeye gittik dolaştık, bir kır bahçesinde Türk kahvelerimizi içiyorduk çocuklar da bisiklet sürüyorlardı ki aniden esinti çıktı yağmur başladı biz de kaça kaça evimize döndük..
Dün akşamdan kabak tatlısı yapmıştım. Bu tatlıyı yumuşacık seviyorum ben..ikram ettiğimde de kimse bana neden sert değil diye sormuyor:) lokum kıvamındaki yumuşaklıktan herkes memnun neyse ki..gırç gırç ses çıkarak klasik kabak tatlısını sevemedim ben zaten..Size bu tarifi vereyim dedim..yavru kuşlara da afiyetle yedirebilirsiniz..Fotografta balkonumuzda baharda çoşan çiçeklerim görünüyor bu çiçekler yılbaşında henuz minicikti:)
Kabak Tatlısı
6 kişilik
Malzeme
Çeyrek balkabağı
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Yapılışı
Kabağı aldığınız yerde soydurup iri dilimletin. Kendiniz sonra istediğiniz kalınlıkta dilimleyebilirsiniz. Ben genelde 2-3 cm kalınlığında dilimliyorum..Kabağın iç kısmındaki lifli bölgeyi bıçakla kesip alın (kavunun içini temizler gibi)..Bir tencereye dizini suyu ekleyin..su kabakların en az ortasına gelmelidir..ben genelde neredeyse üzerini kapatacak kadar su koyuyorum..bu miktardaki kabağa 5 su bardağı su çok iyi oluyor..Su kaynamaya başladığında ateşin altını kısın..yabaklar yumuşayıncaya kadar (45 dk kadar) kısık ateşte tutun..Kabaklar pişmeye yakın iken (15 dk önce) şekeri tencereye serpin. Ateşi kapattığınızda kabaklar şekeri çekmiş olacaklardır. Pişen kabakları bir servis kabına aralıklı koyarak alın..ılıdıktan sonra buzdolobına kaldırın. İkram edeceğiniz zaman dondurma veya kaymak ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun:-)
Birlikte : Dondurma, kaymak, ceviz, karamel sos
Adana'ya bahar geldi ama henuz baharın kaprislerini çekiyoruz, sabah güneşli başlıyoruz aksama kara kışa geçiyoruz gece yıldızları izliyoruz, nisan sonuna kadar sürer bu kaprisler, sonra apansızın yaz gelir, ben birkaş tşört çıkardım bile..
Bugun pazar kahvaltısına misafirimiz vardı, ardından gezmeye gittik dolaştık, bir kır bahçesinde Türk kahvelerimizi içiyorduk çocuklar da bisiklet sürüyorlardı ki aniden esinti çıktı yağmur başladı biz de kaça kaça evimize döndük..
Dün akşamdan kabak tatlısı yapmıştım. Bu tatlıyı yumuşacık seviyorum ben..ikram ettiğimde de kimse bana neden sert değil diye sormuyor:) lokum kıvamındaki yumuşaklıktan herkes memnun neyse ki..gırç gırç ses çıkarak klasik kabak tatlısını sevemedim ben zaten..Size bu tarifi vereyim dedim..yavru kuşlara da afiyetle yedirebilirsiniz..Fotografta balkonumuzda baharda çoşan çiçeklerim görünüyor bu çiçekler yılbaşında henuz minicikti:)
Kabak Tatlısı
6 kişilik
Malzeme
Çeyrek balkabağı
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Yapılışı
Kabağı aldığınız yerde soydurup iri dilimletin. Kendiniz sonra istediğiniz kalınlıkta dilimleyebilirsiniz. Ben genelde 2-3 cm kalınlığında dilimliyorum..Kabağın iç kısmındaki lifli bölgeyi bıçakla kesip alın (kavunun içini temizler gibi)..Bir tencereye dizini suyu ekleyin..su kabakların en az ortasına gelmelidir..ben genelde neredeyse üzerini kapatacak kadar su koyuyorum..bu miktardaki kabağa 5 su bardağı su çok iyi oluyor..Su kaynamaya başladığında ateşin altını kısın..yabaklar yumuşayıncaya kadar (45 dk kadar) kısık ateşte tutun..Kabaklar pişmeye yakın iken (15 dk önce) şekeri tencereye serpin. Ateşi kapattığınızda kabaklar şekeri çekmiş olacaklardır. Pişen kabakları bir servis kabına aralıklı koyarak alın..ılıdıktan sonra buzdolobına kaldırın. İkram edeceğiniz zaman dondurma veya kaymak ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun:-)
Birlikte : Dondurma, kaymak, ceviz, karamel sos
püf 1:-)Daha şekerli isterseniz 1/2 bardak şeker daha ekleyebilirsiniz
püf 2:-)Kaynamış şekerli suyu bir kavanoza alırsanız 2. kabak tatlınız için şekerli suyunuz hazır olacaktır. Bu kavanozu buzdolabında saklayınız.
selam canım ilk yorum bana nasipmiş:))kabak tatlın harika görünüyor, ellerine sağlık
ReplyDeletesevgiler
Canım
ReplyDeletekabak tatlısı eşimin en sevdiği tatlıdır.bende sık sık yaparım
harika görünüyor,sunumunda çok güzel olmuş
ellerine sağlık
mutlu haftalar
sevgiyle kal
pastamaxi her zaman beklerim:) senin istene de ugradim cok guzel hersey eline saglik:-) sevgiler, emel
ReplyDeleteDilek'cigim cok tesekkurler, dogrusu ben ve esim de cok seviyoruz, rengi guzel tadi guzel yemesi guzel, ekonomik, kalarisi dusuk, yapimi kolay, gel de sevme yani:)) sevgiler, emel
ReplyDeleteemel hanım kabak tatlısı benim favorilerim arasındadır.
ReplyDeleteÇok güzel görünüyor, ellerinize sağlık
nimetce.blogspot.com
ah ah şimdi adanada olmak vardı. biz hala kıştayız. öyle çok özledim ki güneşin sıcacık yüzünü.
ReplyDeletetatlın çok güzel görünüyor ellerine sağlık
tarifimi denenecekler listesine almışsın, onur duydum. yorumluarını merakla bekliyorum
sevgilerr
Emelcim hem kabak tatlısına hemde balkonundaki çiçeklere bayıldım...Kabak tatlısını bende çok severim ve tamda senin tarif ettiğin gibisini severim :)) Ellerin dert görmesin,
ReplyDeleteÖpüyorum seni...
Emel'cim ellerine sağlık, nefis bir fotoğraf olmuş.. Herşeyden önce kabak ve tabağın renkleri müthiş uyumlu! Annem de senin gibi yumuşak yapar bu tatlıyı, üzerini de cevizle süsler.. Fakat dondurma ve kaymak da çok cazip iki öneri :)) Tekrar ellerine sağlık :)
ReplyDelete