TAVUKLU NOHUT YAHNİSİ
Tavuklu Nohut Yahnisi
8 kisilik
Malzemeler
1 kg iri parcalanmis tavuk eti (ben incik kullandim)
3 su bardagi haslanmis nohut
1/2 kg arpacik sogan
1 su bardagi dogranmis domates
2 lt su
1 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz, kimyon, karabiber
Yapılışı
Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve yıkayın.
Tavuk parçalarını, nohutu ve arpacık soğanlarını bir arada büyük bir tencereye koyun ve 2 lt su ile haşlayın. Pişmeye yakın ayri bir yerde zeytinyağı ile salçayı kavurun, salçaya domatesi ve karabiberi ekleyin, bir - iki kaynadiktan sonra salçalı karışımı nohuta ekleyin. Yemeğin tuzunu, kimyonunu ayarlayıp ateşin altını kapatın.
Birlikte: Pirinç pilavı, Turp, köy ekmeği, turşu.
Afiyet olsun
Not: Bu güzel kış yemeğine mutlaka ailenizden veya sevdiğiniz dostlarınızdan birilerini çağırın. Ben öyle yapıyorum:)
Özlem ben çok çok severim keşkeği kurban bayramında dedem yaptırırdı bak şimdi canım çekti.
ReplyDeletekatılımın ve güzel yemeğin için ellerine sağlık çok teşekkür ediyorum
kocaman sevgilerrr
ha uşak ha nedir yahu.. Bitirdin beni ölmekten :))))))
ReplyDeleteSen çok yaşa özlemim...
Sana da mutlu nice güzel bayramlar...
keşkek yemedim merak ediyorum... Ellerine sağlık.
Sımmsıkı kucaklıyorum
Özlemum canumun içu! :)
ReplyDeleteEllerine sağlık canim! Karadeniz yemeklerini bilmem ama denemek çok isterim, umarım yarın birşeyler yapar etkinliğe katılabilirim.
Şey diyorum fındıklı krokanlı bir pasta mi yapsam acep?? :)) he he he! seni unutmadim canim, pek aklimdasin!! :)
Verdiğin linke göz atmaya gidiyorum...:) şimdiden gülmeye başladım..
optm seni sevgilerle
ellerine saglik canim nefis olmus uy uy uy uy
ReplyDeleteslm...
ReplyDeleteözlem kııı...mahvettin bizi....sandalyede otarafa butarafa sallanarak yemek tarifi okumakda varmış....
yapanın ellerine sağlık...
bi defa yemiştim...ineboluda karadeniz kıyısıya yapıyorlar ramazanda....çok lezzetli oluyor gerçektende...
öpüyorum canım seni..
cok guzel olmus elinize saglik
ReplyDeleteetkinlik icin guzel bir secim
selam nefis bir yemek olmuş elinize saglık..
ReplyDeleteEllerinize sağlık...
ReplyDeletecanım bu ne coşkulu yazı böyle....canımcım yemek mi yedik horon mu teptik bilmem artık:)) seni çook öpüyorum şeker.....ellerine sağlık....
ReplyDeleteiSMINI DUYMUSLUGUM VAR AMA KISMET OLMADI TATMAK LEZZETLI GORUNUYOR ELLERINIZE SAGLIK.
ReplyDeleteYa gözlerin aklımda
ReplyDeleteYada aklım adında
Ya hayalin karşımda
Ya Sesin kulagımda
Ya ben çıldırıyorum
Yada çok seviyorum
Ya sevmek çok güzel
Yada sevilen çok özel..
Cocuklugumda komsumuz bize bazen yapardi keskek,görünüs olarak farkli bu tariften,ama séninkide lezetli görünüyor.Bende yapsam fena olmaz,özlemisim aslinda,ellerine saglik.
ReplyDeleteKeşkek hiç yemedim yemekte istemem.
ReplyDeleteSevip yiyenlere afiyet olsun .
Emeği geçenlerin ellerine sağlık.
eline sağlık canım,çok güzel görünüyor...Selamlar....
ReplyDeletemis gibi kim nasıl güzeldir ah olsada yesek canım ya çok imrendirdin ellerine sağlık süpersin sevgiler
ReplyDeletebu tarıf de harıka gorunuyor ama bızım bu tarafta egede yanı keskek cok daha farklı yapılıyor.ıcınde sogan yok mesela et ve bugday beraber pısırılıyor bır de.uzerıne de acı bıberlı tereyagı gezdırılır o sekılde servıs yapılır.ama sızın tarıfınızıde bıran once denemek ıstıyorum resıme bakınca ınsanın ıstahı kabarıyor :)
ReplyDeleteslm canım keşkek i bende bilirim kardweşimin eşi karadenizlidir.çok severım keşkeği.yalnız malzemenın içinde bırde kırık yarmada olması gerekıyor kıvamı için .ayrıca servıs ederken üzerine salçalı sos yapılıyor.bunlarıdsa belirtseydın keşke öptümseni canım iyi geceler
ReplyDeleteDüğünlerde,şenliklerde yapılan keşkeğin tadı bir başka oluyor
ReplyDeletekaralahana (biz pancar çorbası deriz) çorbasının tarifinide yazarmısınız
bilmeyenler onu bir tatsın yemek görsünler:)
yahu yazıyorsunuz ama, kafanızdan sallıyorsunuz bazı şeyleri. bir kere keşkek karadenizin değil hele hele giresunun hiç değil, akdenizin yöresel yemeğidir. buğday çok yetişir ve her türlü yemeği yapılır. karadeniz yemekleri de genellikle pideli, yarmalı veya otludur ki çok da güzel olur. orada da yaşadım uzun yıllar. ama keşkek akdeniz yemeği, lütfen hanımlar biraz daha dikkat...bir kere tarihe bakın, karadenizde neden mısırlı yemekler yaygın. iklim gereği buğday yetişmez.sonradan sanayi ulaşım gelişti de herkes yaptı yemeklerini. nasıl bugday yetişmeyen bir yerde buğday yemeği oraya has olabilir. sizden yaşım çok büyüktür, ama lütfen dikkat edin...
ReplyDelete