Wednesday, December 26, 2007

nar


narfoto by ecs
Nar,Nargiller (Aunicaceae) familyasının bir ürünüdür. Genelde meyve olarak tüketilir. Yapısında tanen ve alkaloitler (Pelletierin ve diğerleri) bulunmaktadır. Tenyaların dökülmesinde pelletierin çok etkilidir. Nar suyunun sıkılmasıyla nar şurubu elde edilir. Bu şurup ısı ile koyulaştırılır ve nar ekşisi elde edilir.Yöresel olarak, salata ve pekmezlerde, sos olarak kullanıldığı gibi kuvvet artırıcı, ishal kesici, burun polipleri, kalp kuvvetlendirmeye faydalıdır. Ayrıca yöresel olarak şeker hastalarının kan şekerini düşürmeye karşı kullanıldığı bilinmektedir. Mide, bağırsak hastalığı olanlar, küçük çocuklar ve hamile kadınlar kullanmamalıdır.

  • Şeker Hastalığına iyi gelir,
  • Dişeti kanamalarına iyi gelir,
  • Kellik tedavisinde oldukça etkilidir,
  • Tansiyonu yüksek olanlar için faydalıdır,
  • Tansiyonumuzu olumlu bir şekilde düzenler,
  • Kalbimizi korur düzenli çalışmasına destek olur,
  • Enfeksiyona karşı vücut direncini korur ve artırır,
  • Enerji verir, yorgunluğu giderir,
  • İdrar söktürücü etkisiyle toksin atılımını sağlar,
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir hastalıklara karşı korur,
  • Kolesterol ve kan şekerimizi regüle eder artmasını engeller,
  • Bağırsak parazitlerinin düşmanıdır, iyi bakterilerin artmasını sağlar,
  • İshali (diare) önler, tedavide destek sağlar,
  • Ciltte olumlu katkısı vardır, pürüzsüz görünüm sağlar,
  • Cilt enfeksiyonlarında olumlu katkısı vardır,

kaynak: http://www.organiktarimmarketi.com/

2 comments:

  1. noreply@blogger.com (Selen)November 26, 2007 at 10:59 PM

    Merhabalar,
    İki seçim yaptığından yayla çorbasını başka tercih eden birine verdim. Umarım problem olmaz. Sevgiler

    ReplyDelete
  2. noreply@blogger.com (Selen)November 26, 2007 at 11:05 PM

    Canım,
    Yayla çorbası tekrar sende. Diğer alan vazgeçmiş yorumu görmemişim kusura bakma...

    ReplyDelete