Soguk bir Adana gününde iyi akşamlar. İrem ve Pelin nihayet tarhanayı severek yediler, çok lezzetlidir bilirsiniz tarhana çorbası ama nedense benim ikizler sevememişlerdi. Bu akşam evimizde tarhana çorbası vardı. kayınvalidemin hazırladığı tarhanayı dün akşamdan ısladım. Salonumuzdaki masayı hazırladık, kızlarımda yardım ettiler, masada tarhanayı yerken hayyaller kurduk. Bir dağ evimiz olacaktı. Şöminemiz yanarken biz tarhana çorbası içecektik. Dışarısı soguk ve yağmurlu olacaktı. Yemek sonrasında ben kitabımı alıp şömine karşısında minder üstüne kurulacaktım. Pi ise resim vs yapacaklardı. Babaları da TV izleyecekti:) Hayallerimiz sona ererken yemeğimiz de bitti. Sıra geldi sizinle sıcacık kış gecelerini çağrıştıran tarhana çorbasını paylaşmaya:)
Eveet, biz çorbamıza gelelim. Tarhana çorbası çukurova bölgesinde diğer bölgelerden farklı olarak irice hazırlanır. Döğme buğday ve yogurtla hazırlanır. Avuç içerisinde sıkılır ve iri iri kurutulur. Bu nedenle de taneli bir çorbadır. Kahramanmaraş ve Gaziantep taraflarlarında da tarhana meşhurdur ancak un gibi ufalanmış haldedir.
TARHANA ÇORBASI
Malzeme (6 kişilik)
2 su bardağı taneli tarhana
1 çay bardağı önceden haşlanmış nohut
5 adet sarmısak
et suyu
zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuru nane,
biber salçası
Tuz
Yapılışı
Tarhana bir gece onceden ıslanır, yumuşamış tarhananın suyu süzülür. Tarhananın üstüne çıkacak kadar et suyu eklenir (kıvamı siteğe göre ayarlananmalıdır ancak çok sulu güzel olmaz). Tarhana ve pişmiş nohut bir arada haşlanır. Bir tavada dövülmüş sarımsak, biber salçası, kuru nane zeytinyağıyla kavrulur ve çorbaya eklenir. Bir taşım kaynatıp ateş kapatılır.
Birlikte: Turp, tere, çıtır ekmek.
Afiyet olsun:)
He he he ne gündü ama .Telaşın ve heyecanımızın doruğa çıktığını hissetmiştik adeta değil mi ? Zaman kısıtlı olduğu içindi tabiki yoksa senle ben ooooo neler yaparız neler ...Hey şey için tekrar çok teşekkürler canım arkadaşım , seninle nice nice pasta çalışmalarına beraber imzamızı atarız inşallah ....
ReplyDeletepasta nefis olmuş özlemciğim ellerinize emeklernize sağlık canım....
ReplyDeleteGalba bu minikler kitap kurdu :) Ne güzel:)
ReplyDeleteRabbim hayırlı uzun ömür versin ikinizede..
Pastada ilk olmasına rağmen gayet güzel,ellerinize sağlık..
Ellerinize sağlık..pek güzel olmuş maşallah..Pastalarınızın devamını bekliyoruz..Sevgiler
ReplyDeletemerhaba canım;
ReplyDeletedenemeniz hayırlı ve uğurlu olsun
artık ustalaşırsın bu konuda
ellerinize sağlık
sevgiler
pasta harika ellerine sağlık
ReplyDeletemerhabalr,pasta harika ya ellerine sağlık...
ReplyDeletecanim ellerine saglik
ReplyDeleteharika bir pasta olmus
sevgiler
www.yenitadlar.blogcu.com
Ellerinize sağlık..Güzel neticeli bir ekip çalışması olmuş..Bende diyorum daha önce nerde gördüm bu pastayı :) Meğer sevgili Seyhan'ın ikizlerinin pastasıymış...
ReplyDeleteKocaman sevgiler
slm canıım...
ReplyDeleteseyhanda görmüştüm bu pastayı...valla harika olmuş...özellikle sıradışı süslemesine bayıldım..
ellerinize sağlık.....
öptüm...
canım hayırlı uğurlu olsun pasta çalışman darısı bana inşallah:))
ReplyDeleteçok şeker olmuş pasta süslemesi de:))
sevgiler..
Merhaba.Ben de çok uzun zamandır şeker hamurlu pasta yapmak istiyorum.Ama kolay şekerhamuru tarifi bulamadım.Cesaretimi de toplayamadım.Darısı başıma.Ellerine sağlık.Senin pasatan da ilk deneme olmasına rağmen süper görünüyor.Sevgiler
ReplyDeletewww.annemmutfakta.blogcu.com
Merhaba Özlem,
ReplyDeleteEllerine ve emeğine sağlık,pasta nefis görünüyor.
Ayrıca ikizlerin doğum gününü kutlar,sağlıklı ve huzurlu bir ömür dilerim.
Canım benim nefis olmuş kurt :)))
ReplyDeletepek sevdim ben ..
ellerine sağlık..
sıcacık sevgiler bitanem
merhaba canım.epeydir uğrayamamıştım sana, bunlar ne kadar güzel pastalar öyle.hepsi birbirinden şeker olmuş.ellerine sağlık.
ReplyDeleteBen o kadar uğraş gerektiren işleri yapamıyorum maalesef.sipariş kabul ediyomusun:)))sevgiler.
eheh kurt da gözüme güzel gözüktü yeniyosa ben rica edeyim bundan:))) yuh aban oha artık yaa ne görsem istiyom:))) elelrine sağlık napalım bu kadar güzel yapmasaydın sen de:)
ReplyDeleteSelam, Emel hanımcım,
ReplyDeletebloğunuzu açınca a bir de ne göreyim tarhana çorbası,çok güzel görünüyor, elinize sağlık. bende akşamdan ıslamıştım bugün eve gidince yapacağım inşallah, ama ben nohut koymuyorum, bugün sizin yaptığınız gibi deneyeyim bir diye düşündüm. İnşallah bizimkiler de severler.
Şimdiden canım istedi,
değişik tariflerinizi bekliyorum ve takipteyim, kolay gelsin
emelcim siten hayirli olsun, pek bir guzel gorunuyor hersey. sicacik ev kokmakta!
ReplyDeletetesekkurler Nimet hn, sizin tarifler de muhtesem onlari tatmak daha da guzel:)
ReplyDeleteaslicim tasekkurler, yakinda ikizler icin arsivimde tariflerimi de bulup koymayi dusunuyorum..ah bir de vakit yetse:)
ReplyDeleteellerinize sağlık
ReplyDeleteçok nostalji kokuyor
hemen yapacağız
ersin@hatice
diyarbakır