Monday, December 24, 2007

Etli kuru fasülye

Fındıklı muhallebi tarifimize vesile olan kuru fasülyenin tarifi gec de olsa geliyor iste:) aslinda bu yemek gecen hafta cuma gunu yendi bitti:) fasülyesever 8 kisi tarafından:=) bu 8 kisinin 4 ü çocuk 4ü yetişkin, İrem ve Pelin de çok seviyorlar fasülyeyi , şimdi kurban bayramını geride bıraktık belki dolabınızdaki etleri boylesi muhteşlem bir yemekte kullanmak istersiniz diye düşündüm..
Not: bilgisayarımın renk düzeni bozuldu, umarım seçtiğim renkler bloga iyi yansır:)

Etli Kuru Fasülye
8 kişilik
malzeme:
4 çay bardağı fasülye (2 kisiye bir çay bardağı olacak şekilde )
1 kg kuşbaşı kuzu eti (yağsız olanını tercih ediniz)
2 adet kuru soğan
2 domates (veya konserve domates puresi)
1 çorba kaşığı biber salçası
tuz, karabiber, mide problemi olanlar için ise biraz kimyon
Yapılışı
fasülyeyi bir gece önceden ıslayınız, tencereye koyup üzerini 2 parmak geçene kadar su koyup haşlayınız, fasülyeler haşlanırken bir kenarda eti az su ile haşlayıp iyice pişiriniz, fasülyeler pişmeye yakınken ocağı kapatınız (birazcıkda diğer malzemelerle pişecek o nedenle), fasülyenin haşlama suyunu dökünüz...
tencereye zeytinyağınız alınız, yemeklik doğranmış 2 adet soğanı yağda kavurunuz, biber salçasını ekleyiniz, sonra haşlanmış fasülyeleri ekleyip salça ile birkaç dk kavurunuz, daha sonra doğranmış domatesleri ekleyip birkaç dakika da bu şekilde pişiriniz, en son eti haşlama suyu ile birlikte fasülyelere ekleyiniz, tuzunu biberini ve kimyonunu koyup istediginiz kıvama kadar pişiriniz. Suyunu da isteğinize göre ayarlayınız. Bizim evde fasülyeler iyice pişmis sevilir.
Birlikte: Turp, kuru sogan (resimdeki gibi, bu nevalenin üzerine limon sıkınız), ekmeği de fazla kaçırmayınız:-)
Uyarı : Bu güzelim etli fasülyeyi tavuklu veya sosisli yapma gibi fantezilere girmeyiniz, ben denedim geçmişte etli kurunun yerini tutmuyor
Afiyet olsun...

2 comments:

  1. noreply@blogger.com (disal)November 25, 2007 at 1:03 PM

    kimbilir kaç kişi ölüyor....ve biz bilmiyoruz....
    esranın seveni ve görüşeni çoktu...kaç koldan dualar okundu...

    bazen arkadaş listemdeki çoğu blogcu için hiç sayfasını güncellemiyor diye kızıyorum....belki onlarda gittiler...bilmiyorum...

    hatime katkılarından dolayı çok teşekkürler özlemcim..Allah senden razı olsun...

    ReplyDelete
  2. noreply@blogger.com (Buğra ve Arda'nın)November 1, 2008 at 2:57 AM

    Bana kalsa yılda 1 2 kez pişireceğim bir yemek ama oğlumuz hergün yemek istiyor.Yanına pilavını soğanını turşusu ve ayranınıda tabi.Onun için en büyük keyif.
    Resim çok güzel çok güzel bir sunum olmuş.Güveç ve kurufasulye görünmüde çok güzel oluyor

    ReplyDelete