Thursday, December 13, 2007

Fındıklı Muhallebi

Merhaba
Günlerden perşembe, akşam, Kurban bayramı yaklaşıyor, buzluğumda 1 kg lık kuzu eti var (çok şükür) bayram gelmeden tüketmek gerek, bu kadar et hangi yemekle kullanılır, etlü kuru fasülye il kısaca biz ona kuru deriz değil mi? kışın bir kuru olsa da yesek dediğimizde hepimiz bliriz ki kuru kuru fasülyedir. Baş tacımızdır. Fındıklı muhallebi ile kuru arasındaki ilişkiyi merak ediyorsunuzdur. Hemen arzedeyim efendim. O kadar etle en az 8 kişilik kuru fasülye yemeği çıkar diye düşündüğümde, uzun zamandır bir tatli muhabbet yapamadığımız birick arkadaşlarımız Lüt-Ceo çiftini yemeğe çağırma fikri doğdu, biraz önce telefonlaşıp cuma akşamı için bizim evde kuru yemeğe sözleştik. Kalorisi düşük hangi tatlıyı yapabilirim diye düşündüğümde ise muhallebi yapmaya karar verdim. Dolaptaki kırık fındıkları da degerlendirebildiğim muhallebimi yaptım. İşte kuru-muhallebi ilişkisi bundan ibaret:)


Fındıklı Muhallebi
Malzeme
4 su bardağı süt (1 kg dan az)
4 yumurta
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 limon kabuğu rendesi (rendenin en ince kısmında)
vanilya (yumurta varsa+limon varsa+vanilyasız olmaz:)
1 su bardağı kırılmış ve kavrulmuş fındık (yarısı içine yarısı üstüne)
Yapılışı
un,nişasta,şeker,vanilya,limon kabuğu rendesi ve yumurtaları karıştırıcı ile 2-3 dk çırpın
azar azar sütü ekleyin
yapışmaz bir tencereye koyun
koyulaşıncaya kadar pişirin
içerisine yarım su bardağı fındığı ekleyip karıştırın
kaselere veya kadehlere boşaltın
kalan fındığı kaselerdeki muhallebinin üzerine ekleyin

ikramlık kaseleri ayırın ve benim eşim gibi sıcak seven ev sakinlerine de biraz ayırın veya tencereyi verin önlerine bir de kaşık:)
Birlikte: Sütlü tatlı seven kişiler yeterlidir:)
Afiyet olsun:)

11 comments:

  1. noreply@blogger.com (yemegim)November 20, 2007 at 1:23 PM

    Gecenin bu saati bu börek aklimi aldi yaa...tam gözlere senlik bir görüntü elerine saglik sevgiler...

    ReplyDelete
  2. noreply@blogger.com (disal)November 20, 2007 at 1:35 PM

    slm canım..

    oh oh...demek nişanda atlatıldı...

    sen işin içinde olduktan sonra düğünde halledilir...

    ellerine sağlık...börek nefis...

    ReplyDelete
  3. noreply@blogger.com (Ata sofrası)November 20, 2007 at 11:36 PM

    offf off bayılırım hele ıspanaklıysa.ama pırasalısına da bayılırım.ellerine sağlık arkadaşım.miss gibi olmuş valla.sevgiler.naşide

    ReplyDelete
  4. noreply@blogger.com (GÜL'ÜN MUTFAĞI)November 21, 2007 at 3:57 PM

    canım nasıl güzel ve lezzetlidir bu börek içim gitti inan ellerin dert görmesin canım sevgilerimle

    ReplyDelete
  5. noreply@blogger.com (nihal)November 21, 2007 at 6:42 PM

    Arkadaşım ne ara yaptın bunu harika gözüküyor.Sen böreklerdemi açardım gözlerim yaşardı =)
    Valla bende isterim ona göre ellerine sağlık.
    lezzetavcisi

    ReplyDelete
  6. noreply@blogger.com (eyvahhyemekyandiocakbatti)November 22, 2007 at 6:09 AM

    mmmhhhh harika görünüyor nasıl canım istedi...ellerine sağlık canikom...sevgilerimle

    ReplyDelete
  7. noreply@blogger.com (MUTFAKISTAN)November 22, 2007 at 11:25 AM

    nısan telası bıtmıs hayırlı olsun canım .Borek harika gorunuyor ne guzel aciklamissin her asamasini afiyet olsun

    ReplyDelete
  8. noreply@blogger.com (Papatya Prenses)November 24, 2007 at 7:47 AM

    Canım ellerine sağlık,harika görünüyor..
    Sevgiler...

    ReplyDelete
  9. noreply@blogger.com (kizilciksurubu)November 25, 2007 at 1:12 PM

    Ooof bu ne güzel bir görüntü böyle,ellerine saglik.

    ReplyDelete
  10. noreply@blogger.com (halenze öçlem)November 28, 2007 at 3:21 PM

    anaaaaa bu kızzz koymuş böreği buraya haberimiz yok be:))) nefis olmuş nefiss bak şimdi canım çekti:(( ya ben napcam öçlem kurtar benii:)))ellerine sağlıkkk.

    ReplyDelete
  11. noreply@blogger.com (Anonymous)December 14, 2007 at 12:47 AM

    Ellerine saglik Emel'cim.
    Tatli hafif ve cok leziz gorunuyor.
    Deneyecegim.. Hem simdi tam benlik bu :)

    optum.

    Selma Kutluol.

    ReplyDelete