Friday, June 13, 2008

Elmalı Krep

Dün canımız tatlı istedi ve ne yapalım diye düşünürken aklımıza buzdolabındaki krem şanti geldi. Krem şantiyi kreplerin içine dolurduk. Arasına da elma koyduk. Kreplerden çok güzel bir tatlı yapmış olduk.






Krep hamuru için:
6 Su bardağı süt veya su
6 Su bardağı un
6 Yumurta
1 Çay kaşığı karbonat
1 Fiske tuz
Harcı için:
1 Paket toz krem şanti
1 Su bardağı süt
Elma dilimleri
Yapılışı: Krep hamurunun malzemelerini çırpın. Teflon tavayı bir çay kaşığı sıvı yağla yağlayın. Krep hamurundan teflon tavaya 1 kepçe dökün ve arkalı önlü pişirin. Kalan krep hamurunu bu şekilde pişirin ve soğutun. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle birlikte çırpın ve bir süre buzdolabında bekletin. Kreplere elma dilimlerini koyup, elmaların üzerlerine sıkma torbasıyla krem şanti sıkın. Krepleri rulo veya istediğiniz şekillerde sarın servis yapın.
ARMİNA’NIN NOTU: Elmalı krepleri 1 gün sonra servis yapmanızı tavsiye ederim.

3 comments:

  1. noreply@blogger.com (deryadanlezzetler)May 22, 2008 at 2:40 PM

    Ellerine sağlık.Tarifi aldım.Pazartesi günü yayınlamaya başlıyorum.Görüşmek dileğiyle...

    ReplyDelete
  2. noreply@blogger.com (sevgiesintisi)March 25, 2010 at 5:02 AM

    Selamün aleyküm
    bende çok krep yaparım.hiç ıspanaklı denememiştim. Ayrıca kremşantili yapmanız çok güzel bir fikir.benim çocuklar şeker döküp yerler.çocukların bu şekilde daha iştahlı yiyeceklerine eminim.selametle...

    ReplyDelete
  3. noreply@blogger.com (sevgiesintisi)March 25, 2010 at 5:02 AM

    Selamün aleyküm
    bende çok krep yaparım.hiç ıspanaklı denememiştim. Ayrıca kremşantili yapmanız çok güzel bir fikir.benim çocuklar şeker döküp yerler.çocukların bu şekilde daha iştahlı yiyeceklerine eminim.selametle...

    ReplyDelete