* Süt vücudun birçok hayati fonksiyonunu sağlayan kalp, sinir ve kas hücreleri için gerekli unsurlara sahiptir.
* Süt, hücre dokularının oluşmasında, yıpranan kısımların yenilenmesinde önemli rol alır, uzun ve sağlıklı bir hayat için ideal bir besindir.
* Yarım kilo süt, günlük ihtiyacımız olan; kalsiyumun % 75'ini, fosforun % 60'ını, iyotun % 25'ini, B2 ve B12 vitaminlerinin % 77’sini, C vitamininin % 15'ini, A vitamininin % 23'ünü, D vitamininin ise % 16'sını karşılar.
* Süt A, B, C, D, E, K vitaminlerni içerir.* Süt büyüme ve gelişmeyi sağlar, özellikle 2 yaşın altındaki çocuklara tam yağlı süt verilmelidir.* Süt dişleri korur ve çürükleri önler.* Süt yaraların çabuk kapanmasını sağlar.* Süt kanın çabuk pıhtılaşmasını sağlar* Süt kasları güçlendirir.* Süt kronik bronşiti önler.* Süt kemik erimesini önler, kemikleri sertleştirir (yaşlanmanın doğal bir sonucu olarak kemiklerdeki kalsiyum ve proteini hızlı kaybederiz. Böylece kemikler yavaş yavaş kuvvetini kaybedip, daha kırılgan hale gelir).* Süt beynin gelişmesi ile çalışmasında faydalıdır ve beyne enerji verir.* Süt mikrobik enfeksiyonlara karşı etkilidir.
* Süt saç ve tırnak oluşumunda rol alır cilt,saç ve tırnakların sağlıklı olmasında büyük rol oynar. * Süt mide rahatsızlıklarını giderir, sindirim sistemini düzene koyar ve ülseri önler.
* Süt bağırsaklarda işlenmyen mikroorganizmaların gelişimini engeller ve tipik bağırsak florasını geliştirirci etki yapar. * Süt kanserin önlenmesine yardımcı olur, tansiyonu düşürür. * Süt vücutta ödem yapan maddelerin toplanmasını önler, hastalıklara karşı direnci artırır. * Süt kilo kontrolünü kolaylaştırır, yağsız süt kolesterolü düşürür.
ALINTIDIR

1 Avuç tel şehriye
1 Avuç arpa şehriye
1 Avuç pirinç
2,5 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı margarin
Tuz
Yapılışı: Yeterince suda tel şehriyeyi, arpa şehriyeyi, pirinci yumuşayana dek pişirin. İçine sütü margarini (margarini eritmeyin) koyun. 1 taşım kaynatıp, ocaktan alın ve tuzunu ekleyip karıştırın. Sütlü Çorbayı sıcak servis yapın.
No comments:
Post a Comment