Monday, June 16, 2008

Değişik Ispanaklı Börek




6 Yufka
Harcı için:
600gr. Ispanak irice kesilmiş
4 Orta boy soğan küçük küp kesilmiş
Maydonoz ince kesilmiş
300gr. Beyaz peynir
2 Yumurta akı
Tuz, pul biber
Sosu için:
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Yumurta akı
1 Yumurta
1 Çay bardağı su
Üzeri için:
2 Yumuta sarısı
Çörekotu
Yapılışı: Harç malzemelerini çiğden yoğurur şekilde, suyu çıkana dek karıştırın ve suyunu süzüp, hafifçe sıkın.Yufkaları üst üstte koyun ve dörde kesip, üçgen parçalar elde edin. Sos malzemelerini çırpın ve yufkaların üzerlerine sürün. Üzerlerine harçtan koyun ve rulo şeklinde sarıp, gül şekli verin. Börekleri tepsiye dizip, üzerlerine artan sosundan dökün. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Börekleri fırında pişirin.
ARMİNA’NIN NOTU: Harcına yumurta akı koymasanızda olur. Bu böreği tepsi böreği olarak da yapabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment