Monday, June 9, 2008

Akciğer Sote

Bizim eve akciğer alındığı zaman akciğeri ikiye ayırırız. Bir kısmı ile kendimize kızartma yaparız. Akciğerin diğer kısmı ile de akciğer sote yaparız. Diğer yaptığım akciğer tariflerimi de ilerde sizlere yazacağım.

400gr. Akciğer küçük küp kesilmiş
1 Büyük soğan küçük küp kesilmiş
3 Yeşil biber ince kesilmiş
Maydonoz ince kesilmiş
1-2 Yemek kaşığı salça
2 Su bardağı su
3 Küçük defne yaprağı
Tuz, karabiber, pulbiber
Biraz sıvı yağ
Yapılışı: Biraz sıvı yağda soğanı, biberleri, defne yapraklarını birlikte kavurun. Akciğeri ekleyip kavurun. Maydonozu, baharatları, tuzu, salçayı ekleyip kavurun. 2 Su bardağı suyu ekleyip pişirin.

4 comments:

  1. noreply@blogger.com (halenze)November 28, 2007 at 3:30 PM

    oha yani afedersin diyerek ayrıca çüş diyorum. kızım bu ne lokumlar baklavalar börekler . anaaaa kömaya giricem burda:)))hastanede şeker yüklemesi yaparken baklava verseler ya:))

    ReplyDelete
  2. noreply@blogger.com (habibi)December 20, 2008 at 3:02 PM

    çalışmalarınızdan ötürü sizi tebrik ederim çok emek vermişsiniz size tavsiyem birde edirne ciğerini öğrenin bildiğim kadar kısaca tari edeyim (Kasaptan dana ciğeri alıyorsunuz zarını soyup içindeki damarları temizliyorsunuz sonra ince dilimler halinde kesiyorsunuz ve unlayıp kızgın yağda kızartıyorsunuz her seferinde yağın kızması lazım yoksa yağ içer) ciğerin görüntüsünü görmek için aşağıdaki link'e tıklayınız. Çalışmalarınızda hayırlı başarılar http://www.edirnecigercisikemal.com

    ReplyDelete
  3. Sizi mahkemeye varecegiz en kisa zamanda bu yaptiginiza pisman olacaksiniz .Hirsizligin cezasini göreceksiniz .Emeklerimize saygisizligin sonu agir olacak hirsiz blog

    ReplyDelete