Sunday, January 20, 2008
Hamsili Pilav
Hamsili Pilav (4 kişilik )
hazırlama :30 dk
pişirme :45 dk
Malzeme
1/2 kg hamsi
1 orta boy soğan
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı su
tuz
yapılışı
hamsili pilavı yaparken önce pilavı pişireceğiz, daha sonra hamsilerle pilavı buluşturup fırına vereceğiz.
pilav: Tencereye tereyağı ve sıvı yağın yarısını koyun. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun, salçayı, fıstıkları da ekleyin. Pirinci yıkayıp süzün. Soğana ekleyin üzerine 4 su bardağı suyu koyup tuzunuda ( silme 1 tatlı kaşığı tuz) ekleyin ve pişirin.
Resimde gördüğünüz gibi 30 cm çapında bir toprak kabı veya bu büyüklükte bir borcamı yağlayın. Hamsilerin kılçığını çıkarın ve az tuzlayın. Sırtı tepsiye gelecek şekilde hamsileri dizin. Tepside hiç boş yer kalmamalı. Kenarlara da hamisleri dizin (daha sonra bu kısım pilavın üzerine kapatılacaktır). Pilavı hamsilerin üzerine yayın ancak çok bastırmayın. Pilavın en üstüne kalan hamisleri de dizebilirsiniz. Genel görünüm resimdeki gibi olacak:-) . Bu şekilde hazırlanan tepsinizin üzerini alüminyum folya ile kapatın. Fırının ısısını 200 veya 230 derece olarak ayarlayın. Yaklaşık 45 dakika kadar fırında pişirip sıcak servis yapın.
Servis sırasında tepsideki genel görünüm bozulsa da yine de çok enfes bir tat ve sunum:-) Pilavınızın üzerine karabiber ve kırmızıbiber (pulbiber) serpebilirisiniz.
Afiyet olsun:-)
Birlikte: Salata ve çorba (ben domates çorbası yapmıştım).
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Sevgi bestesinin tınılarını tüm insanların yüreğinde hissedeceği, hüzünlerinizin dostluklarla silineceği, ümitlerinizin hiç bitmeyeceği, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yılı sevdiklerinizle birlikte geçirmeniz dileğiyle. 2008 yılı size sağlık, mutluluk, başarı ve bol kazanç getirsin! Neşe dolu bir yıl geçirmeniz dilegimle!
ReplyDeleteOf off harika olmuş poğaçalar ellerine sağlık. nar gibi kızarmışlar ya kalbimi fethettiler.
ReplyDeletemutlu seneler...
Ay ben istemiyorum hıhhh:)))
ReplyDeleteCanım ellerine sağlık.
Hayırlı,huzurlu,bereketli ve rüşvetsiz yıllar :D:)))))
sevgili blogcu arkadaşlar. tarifi bende biliyorum benim sayfamı ziyaret ederseniz size bedavaya bu tarifi verebilirim:)) ehehe piyasa kızıştırmak bööle bişi işte:)) dayına kazık atarsın he. sen gör bak ben neler yapıcam :))) görüntü güzel de dur bakalım sen mi yaptın ben bi geliim size de bir de benim yanımda pişir. Çıkar kokusu yakında:)) gerçi miss gibi poğça kokusu buralara kadar geldi ya neyse:)) mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm bende istiyom bende bende sözlerimi geri alıyom lütfen banada yap bundan öçlem lütfennnnnnnnnnnnn
ReplyDeleteÖzlemcim Merhaba
ReplyDeleteİki kişinin bildiği sır değildir=)
SEn rüşvet işini boşver.
Yoksa kendimi tutamayıp ben veririm tarifi=)
lezzetavcisi
Canım,
ReplyDeleteYeni yılını en içten dileklerimle kutlar,ailenle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yıl geçirmenizi dilerim.
Poğaçalar nefis görünüyor,ellerine sağlık.
Azmin elinden bir şey kurtulmaz demişler,istediğine kavuşmuş oldun.
Bize de tarifi vermeni beklemek kaldı.
2008 Sağlık,mutluluk,huzur ve Şeker gibi tatlı, masal gibi güzel bir yıl diliyorum..
ReplyDeleteEllerine sağlık..gerçektende pastane poğaçaları gibi olmuş..eminim tadları da süperdir..
ReplyDelete2008 yılının sizlere sağlık,mutluluk,huzur ve bereket getirmesini tüm kalbimle dilerim..Kucak dolusu sevgiler
mutlu seneler
ReplyDeletekocaman sevgilerr
Canim pogacalar harika,bende bir kac deneme yapmistim pastaneden tarif istemistim ama her seferinde bizim ölcülerimiz cok siz tutturamazsiniz diye cevaplarla baslarindan savmislardi eeee öyle olmazsa böyle olur demekki akraba olmak gerekiyormus :)))ellerine saglik seninde,
ReplyDeleteIyi yillar...
Demek rokalı poğaça ilk defa duyuyorsun. O zaman sen benim bloğumu iyi takip etmiyorsun,çünkü ilk rokalı poğaça yapmamım bir hikayesi vardı.Hem o böyle sosislide değildi,sadece roklıydı:)
ReplyDeleteAma tavsiye ederim,gerçekten güzel oluyor;)
Yeni yılın sana ve sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim.Tüm dostların yeni yılı kutlu olsun...:))
ReplyDeleteKucak dolusu sevgiler, öpücükler
www.yenitadlar.blogcu.com
Merakla bekliyorum tarifi hadi bugün gelsin bu tarif 2008in ilk tarifi olsun blogunda :D
ReplyDeletesevgiler...
Canim benim ben de hep pastane pogacalarinin yapimini merak ediyordum.Tarifi sabirsizlikla bekliyorum.Harika olmuslar,ellerine saglik canim.Mutlu yillar.
ReplyDeletenefis olmuslar canim cim ellerien saglik
ReplyDeleteçok acımasızsın yaa:)))
ReplyDeletebende geçen bir arkadaşımda yedim aynen pastane poğaçası gibiydi hatta abarttım tabağın dibini görücek kadar diyebilirim:))
bakalım sen tarifi verince yakın birşeymi çıkacak merakla bekliyorum seninkini:)
ama bir müddet yapamam kısmi perhizdeyiz:)))
bu arada böyle nefis tatların eksilmediği,ruhunuzdan neşenin eksilmediği bir yıl dilerim.
ReplyDeletecok guzel gorunuyor canim ben biliyorum sen rusvet almadan tarifi verirsin cok yakinda sevgiler ellerine saglik
ReplyDeleteSevgili Özlem, siteme gelmiş, mutfağımı ziyaret etmişsiniz. Ayaklarınıza sağlık:))
ReplyDeleteAyrıca güzel yorumlarınızda beni hem mutlu etti hemde azcık utandırdı (methimi duymuşunuz yaa:))
Çok teşekkürler...Sizinde ellerinize sağlık, poğaçalar süperr...
Tekrar görüşmek üzere..
Sevgiler
çok güzel görünüyor yapmak istiyorumama sandoz ne anlamadım cevap verirseniz sevinirim
ReplyDeleteMERHABA İSİMSİZ:)
ReplyDeleteSandoz eczanelerde satılan vitamin hapı.hani suya koyunca gazoz gibi foşurdama etkisi olan..
eczanelerden bulabilirsiniz..
umarım yardımcı olabilmişimdir..
ziyaretiniz için teşekkür ederim... yine beklerim;)
hızlı yanıt beklemiyordum çok teşekkürler bu arada siteniz çok güzel
ReplyDeleteççook güzel olmuş ellerinize sağlıkk ben de deniycemm
ReplyDeletevay vay demek sandoz filan karışıyomuş, hiç aklıma gelmezdi.çoooook teşekkür ederiz tarif için.ustalardan sakın bence.hele dayına hiç gözükme:)))sevgilerimle.mutlu yıllar diliyorum.
ReplyDeleteasotu.blogcu.com
özleeem...çok güzel ama dayı sonra sana hımmmmm!!! yapmasın....
ReplyDeletebiz alacağızı aldık anacım....
teşekkürler.....
dediğin gibi bildiğimiz malzemeleri bi araya getiremedik...kaşık sayılarını tutturamadık....ondan olmuyormuş meğer....
öptüm seni ...rüşvetçi...rüşvetimde bu olsun...sana az bile...
aneeeeeeeeeeeeeeeeeeee kapmuşsunnn tarifi ehehehehe ellerine sağlık valla belli halinden pastanedeki gibi...bak ne dicem sen dayının pastanede biraz sağ sol işleri yap...sırlarını çal gel bize açıkla ehehehehe sandoz var demek içinde çok ilginç yaaa...deneriz artıkkk ama önce kilo vermek lazum gelür:)))) sevgilerimle yeavrım
ReplyDeleteCanim benim cok sagol pogacanin tarifini yazdigin icin.Ilk firsatta deneyecegim.
ReplyDeleteCanım merhaba, mutlu, sağlıklı, güzel bir yıl diliyorum , güzel dileklerin için de çok teşekkürler ediyorum canım...
ReplyDeleteCanım poğaçalar gerçekten çok güzel görünüyorlar,her türlü tepkiyi göze alarak bizimle de paylaştığın için çok teşekkürler, en kısa zamanda yapıp sonucu bildiririm canım, ellerine emeklerine sağlık, sevgilerimle...
canımsın sen ya ne güzel anlatmışsın tarifi alışını:))ben de hep merak etmişimdir bu poğaçayı...sen hepimizden hızlı çıktın:))artık biz blogcular pastanelerin mutfağına seninle sızmış bulunmaktayız:)))bakalım bu işe ne diyecekler:)))helal olsun arkadaşım 2008 yılının ilk bombası senden geldi:) ellerine sağlık canımmmmm
ReplyDeletemerhaba canım,
ReplyDeletepoğaçayı bu şekilde ben de yapardım, gerçekten sırrı katıyağda ...ama sandozu bin yıl düşünsem bulamazdım:)))) süpersin valla paylaştığın için de çok teşekkürler
en kısa zamanda yapıp sana da bir link yollayacağım sevgiler:)))))
bu da benim rüşvetim olsun:)))
AYolll Özlemim, bedavaya gitti tarif ben sana söliim :))))))
ReplyDeletewww.misssgibi.com
Şimdi öncelikle şunu söylim, ben zaten böyle yaparım poğaçamı gayet güzel olur.
ReplyDeleteTabi ki herkes gibi sandoz katmıyordum bende.Ne alaka anlamadım ama onuda denerim
Ama şunu anlamış oldum, bazı pastanelerin poğaçaları iğrenç oluyor ki bu da yağdan kaynaklı. Demek ki onlar kalitesiz kullanıyor..
Neyse teşekkür ederim canım benim:))
Evde sandoz c vitamini var onunla yapacağım . Ne güzel işte c vitaminli poça . Düşünsene yiyenler grip falan olmaz , hem de bu kadar salgınken :))
ReplyDeleteArkadaşım ellrine sağlık çok güzel olmuşlar gerçekten .
Sırada bu poça ile Zerrin 'in alman pastası var menümde...
Umarım sizinkiler gibi tutturabilirim...Süper olmuş süperrrr...
Sevgili Özlem,
ReplyDeleteBence dayının isminden ve pastanesinin isminden hiç bahsetme.
Çünkü bunca yıldır devlet sırrı gibi korunan poğaça tarifi artık açığa çıktı.
40 yıl düşünsem aklıma sandoz koymak gelmezdi,var bu pastanecilerin bir bildiği herhalde.
En kısa sürede deneneceklerin arasına girdi.
Dayının pastanesi hayırlı olsun,bol kazançlar.
canııım süpersin yaa benim eşim her zaman der neden pastanedekiler gibi olmuyor diye ben diğer malzemeleri kullanarak yapıyordum sadece sandoz eksikti birde onunla demeleiyiim çok sağol canım benim öpüyorum tabiiki ellerine sağlık demeyi unuttum dimiii ellerine sağlık bayy görüşmek üzere dayjnların pastanesinden bakalım daha ne tarifler aşıracaksın:) bizim içinnn
ReplyDeletecanımcım,
ReplyDeletelinklerime ekledim seni :)
Selam Özlem'ciğim,
ReplyDeleteBen de ağzımın tadına göre bir poğaça bulamamaktan şikayet etmişimdir. Dediğin gibi elime geçen, hemen her tarifi de deniyorum.
En kısa zamanda senin tarifini de deneyeceğim.
Öpüyorum canım.
Sevgiler...
Emel'cim ellerine sağlık canım benimm ikiz annesi diyince koştum geldim :) bende bu ay ikiz annesi olucaktım malesef bebişlerimin kalp atışları durdu :( hayırlısı böyleymiş diyorum benim için bebişlerini koooocamannnn öp olurmu Sevgilerimle DİLEK
ReplyDeletekirazdali, dilekcigim, nasil uzuldum anlatamam..sanki icime dogmus gibi hep ikizannelerinin bloglarina rastliyorum, umarim yine yasarsin anneligi, bende seni cok opuyorum, kollarim boynunda hic tanimasamda..
ReplyDeleteEmel'cigim,
ReplyDeleteBe o kadar severim ki hamsili pilavi. Ne zamandir yiyemedim, biz Turkiye'ye gelince zamani olmuyor:(
Her neyse, ellerine saglik, nefis olmustur eminim.
Sevgilerimi gonderiyorum, saglicakla kalin.
aybikecim keske soframda olsaydin hakikaten güzel olmuştu, ben de çok severim, ikizler yemedi ama:(
ReplyDeleteGuzel bir hafta sonu diliyorum Emel'cigim. Sevgiler.
ReplyDeleteselamlar
ReplyDeletebiraz geciktim özür dilerim sizinde ikizleriniz varmis allah bagislasin eee bu enfes pilavi afiyetle yemislerdir insallah ellerinie saglik sevgiler iyi bir hafta dilerim sevgiler
tesekkur ederim:) ikizler sadece pilavını yediler, olsun zamanlar yerler diye düşünüyorum:)
ReplyDeleteHarika görünüyor. Denedikten sonra size bildiririm.
ReplyDeletemrb slmlar ellerinize saglikk cok guzel gorunuyorlar yemis kadar oldum...size bisey soracagim bu sandoz dediginiz nedir ilacmi ya ben cok anlamadim yurt disinda yasiyorum da sandoz suz olmazmi ya ben de denemek istiyorum burda nerde bulacam sandozu bana cvp yazarsaniz sevinirim dayiniza cok tesekkur ederim sizin gibi bir yegeni oldugu icin heheh dvmini bekliyoruzz ya tuzlu pasta vs...
ReplyDeleteMerhaba....
ReplyDeleteEllerinize sağlık da, ben o teneke kutulardaki özel yağ ve özel un olmadan, pastanelerdeki poğaçalarının aynısının olacağını sanmıyorum..
Çünkü alternatif olarak sunduğunuz hüner margarin ve normal unu zaten biz de kullanıyoruz poğaçalarda ve pastane poğaçası gibi olmuyor..
Yani özel malzemeler kullanmadıktan sonra denemeye gerek yok bence..
Sonuç olarak herzaman yaptığımız poğaçalardan olacak..
Bu arada yemek bloglarında nedense olumsuz eleştiriler yayınlanmıyor..
Hep olumlu hep olumlu olmaz herzaman değil mi ama :))
Emeklerinize sağlık:))
BCBC
ReplyDeleteyorumu ister yayınlayın ister kendinize saklayın ancak poğaça hiç kabarmamış görünüyor. bir ayrıntıyı unutmuşsunuz hiç bir pastane poğaçayı 40 dk pişirmez. ben pastaneden tarifi istedim ve dediğiniz gibi farklı un ve yağ kullanılıyor hatta bizim kullandıklarımızdan daha düşük kalitede yağlar ve unlar. bir sır var ki özlem hanım o da pastanelerin fırınlarının ısıları onlar 700 hatta daha yüksek ısıda ve bi anda pişiriyorlar yüksek ateşte kısa süre anlayacağınız.. bizim bu fırınları bulmamız neredeyse imkansız.. işin sırrı yağ un çok az mahlep ve yüksek ısılı fırında kısa süreli pişirmedir.. kolay gelsin..
ReplyDeletehay allah gelen yorumlara her zaman açığım bu beni üzmüş olsada.ben orda bas bas bağırıyorum dimi poğçaya özel un ve yağ kullanılması gerekiyor diye.ama nedense tarifi vermiş olmamdan dolayımıdr nedir.hala çarpıtılarak bir türlü kabul edilmek istenmiyor.pastanelerin fırının yüksek ısıda olduğunu biraz araştıranlar zaten bilir.fakat ben burada ev ortamında ve mutfak fırınında nasıl yapılır diye anlatmaya çalışıyorum..ben yaptığımda poğça gerçekten leziz di ve de yiyenler pastane poğçasına benzetti.herkeste tarifini istedi.uzun süredir yapmıyordum sırf sizin için yapıp yeni fotolar çekeceğim inşallah..ben yinede benim siteme gelip ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim..
ReplyDeleteBen de birkaç denemeler yaptım ama sizin tarif gibisini denediğimi hatırlamıyorum. İşin en kötü tarafı şu aslında; O yağların 10' ar kiloluk olarak satılıyor olması. Ne sinir yaaa.Şöyle 2' şer kg. lik yapsalar tüm hanımlar alabilir aslında. Yok, şimdi aklıma başka birşey geldi. Bütün hanımlar birlik olsunlar şu hüner margarini üreten firmaya bildirsinler.-ben de dahil.- Piyasaya o pastane yağlarından üretip sürsünler :)))
ReplyDeleteHakikaten yaa, kaç kere denedim, pastanedekiler gibi olmayınca sinir oluyorum.
BEN ASLI ÖZLEM ABLACIM SEN TARİF VERİRSİNDE BEN YAPMAZ MIYIM.SANA BAHSETTİĞİM SÖZLÜMLE YILDÖNÜMÜ KUTLAMAMIZ İÇİN Bİ MENÜ HAZIRLADIM %90 I SENİN TAİRFLERİNDEN OLUŞUYO.HARİKA OLUCAK EMİNİM.BU POĞAÇA TARİFİ ÇOK MERAK ETTİĞİM Bİ TARİFTİ GÖRÜNCE ÇOK SEVİNMİŞTİM TABİKİ HEMEN DE YAPTIM.6 AYDIR ARA ARA YAPIYORUM.HERGÜN BURDAYIM ZATEN.ALLAH SENİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN.BENDE YERİN APAYRI.ÖPÜYORUM HÜNERLİ ELLERİNDEN SAYGIYLA
ReplyDeletesandoz yerine soda katsak olur mu
ReplyDeletemerhaba.ben pogca tarifiniiz denedim fakat sandozu bebe aspirinde buyukluugnde deyilde normal boyutta olandan denedim ve suda eritip koydum..hamuru cok guzel oldu fakat sandozun tadi geldi yerken agzimiza..bunun nedeni suda eritip koyduugm icin vede beeb aspirininden buyuk olmasimi?bilgilendirirseniz sevinirim.ama gercekten cok guzel yumusacik oldular.tesekkurler
ReplyDeleteÇOK DEGİŞİK VE HAYRETLER İÇİNDE KALDIM HEMEN YAPIP NASIL OLDUGUNU BELİRTECEGİM SİZDEN RİCAM ANKARANIN GOBİT EKMEGİ YUVARLAK VE BOŞ OLUYOR LÜTFEN ONUN TARİFİ HİÇ YOK KARAKÖY POGAÇASININ TAM PASTAHANE USULİ RİCA EDİYORUM BEN 40 YAŞIMDAYIM BENİM ÇOÇUKLUGUMDA PASTAHANE BOŞ SANDEVİÇ VARDI OVAL VE KABUGUDA KABUK GİBİ KALKARDI LÜTFEN ÇOK ÖZLEDİM ONU YAZARMISINIZ ŞANSIN BAHTIN AÇIK OLSUN SENİN
ReplyDeleteben de denemek istiyorum çok güzel görünüyolar
ReplyDeleteellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar bende hemen denemek istiyorum ama tarifin içinde yumurta yazmıyor gerçekten yokmu? tarif için teşekkürler.
ReplyDeleteya okadar şey yazmışsınızda aranızda başka deneyipte memnun kalan yokmu ??????
ReplyDeletehapı katmasam olurmu
ReplyDeletebende bu poğaçayı çok seviyorum denedim ama olmadı neden acaba teşekkürler
ReplyDeletesüper oldu bunlar ya inandıramadım kimseyi ev yapımı olduğuna=)
ReplyDeletebuğün deniycem işallah güzel olur teşekkürler
ReplyDeletemerhaba, tarif için teşekkürler..
ReplyDeletesandozu anlamadım..
ayrıntılı ne alıcaz eczaneden yazabilirmisiniz??